Воїни світла: у Рожищі експонують виставки до Дня українського добровольця

14 Березня 2022, 17:49
Воїни світла: у Рожищі експонують виставки до Дня українського добровольця 1681
Воїни світла: у Рожищі експонують виставки до Дня українського добровольця

З 2017 року 14 березня в країні відзначають День українського добровольця. Саме цього дня у 2014 році розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п'ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці на Київщині.

Про це нагадують на сайті Рожищенської міськради.

З нагоди Дня українського добровольця в Рожищенському історико-краєзнавчому музеї КЗ «Центр культурних послуг» оформили фотовиставку «Воїни світла», на якій експонують світлини героїв-добровольців.

Зокрема представили портрети Ірини Оніщук із села Тристень, Сергія Пікуся з села Вічині, рожищан Сергія Марчука, Миколи Бороди, В'ячеслава та Віктора Зенців, Миколи Дацюка з села Мильськ, Володимира Вінніка з села Щурин, Миколи Габдулхакова з села Уляники, бійця полку «Азов» Андрія Дяченка.

«Це справжні патріоти, котрі за покликом серця, в складний для нашої країни час, стали на захист рідної землі. Сьогодні багато добровольців продовжують захищати незалежність та цілісність України в боротьбі з загарбником. Своїми героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя», – наголошують працівники музею.

Також з нагоди Дня українського добровольця у Публічній бібліотеці Рожищенської міської ради підготували книжкову виставку «Український доброволець – взірець патріотизму».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024