Копачівка: відкрили пам’ятну дошку учаснику АТО

12 Грудня 2017, 16:00
5691

У вівторок,12 грудня, в селі Копачівка відбулося відкриття дошки померлому учаснику АТО Олександру Мельничуку.

Відомо, що військовослужбовець народився 30 грудня 1975 року в селі Тростянка Рожищенського району. Був призваний на службу під час третьої хвилі мобілізації, у 92 ОМБР служив водієм, мав звання молодшого сержанта. 16 червня 2016 року помер від хвороби серця  під час служби в районі с. Нижньотепле, Станично-Луганського району, Луганської області.

Встановлення дошки стало можливими завдяки активній позиції ГО «Рожищенське районне об’єднання учасників АТО»  та фінансуванню з районного бюджету, – повідомляють у відділі з питань організаційної роботи, внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Встановили меморіальну дошку на фасаді Копачівської ЗОШ. Участь в церемонії відкриття взяли представники органів виконавчої влади, рідні загиблого, побратими, школярі та педагоги.

– Війна – це біль, це втрата рідних в зоні АТО. Ми більше не побачимо їх живими. Олександр Мельничук не побоявся, пішов добросовісно на війну виконувати свій чоловічий обов’язок – захищати Україну від ворога, заради миру на батьківщині, – звернулася до присутніх Інна Гайворонська, голова райдержадміністрації.

Пригадав шкільні роки Олександра Мельничука директор Копачівської ЗОШ Іван Космін.

– Пам’ятаю Олександра ще дитиною, коли він грався на шкільному подвір'ї. Пройшли роки, він віддав життя за нас з вами на сході, за мир в України. Педагоги та учні школи повинні завжди знати своїх героїв в обличчя, пам’ятати їх подвиг. Ми робимо все, щоб наші нащадки шанували пам’ять полеглих. Окрім меморіальної дошки, в школі діє музей краєзнавства та куточок, де кожен може дізнатися про подвиг Небесної Сотні та полеглих на війні рожищан, – зауважив Іван Космін.

Відкрили пам’ятний знак рідні військовослужбовця. Пам’ять померлого земляка вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

1

1

1

1

1

1

2

 

Коментарі
13 Грудня 2017, 13:38
Чому так викривлена інформація? Були присутні не тільки представники виконавчої влади, а й місцевого самоврядування. На заголовній фотографії видно і голову районної ради - теж був.
13 Грудня 2017, 16:04
Передрук із сайту РДА?
13 Грудня 2017, 16:06
Вічна память Олександру.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024