У Топільному зруйнували пам'ятник радянського воєначальника

22 Лютого 2022, 10:10
Зруйнований пам'ятник 2542
Зруйнований пам'ятник

У селі Топільне Рожищенської громади невідомі зруйнували пам'ятник радянського воєначальника Миколи Ватутіна.

Погруддя на постаменті розбили вночі. Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів активіст з Луцька Назарій Тарнавський.

Він зазначив, що вважає Топільне «чистим від комуняцького непотребу». Активіст позначив у дописі сторінки організацій «Основа майбутнього» та «Суспільство майбутнього».

«Невідомі патріоти декомунізували «непорозуміння» – погруддя совкового генерала Ватутіна. Микола Ватутін – кат українського народу. На його руках кров наших предків. Чи має право на існування таке неподобство? Однозначно ні!» – написав Назарій.

У місцевому відділі поліції Район.Рожище повідомили, що зареєстрували звернення щодо пошкодження комунального майна у селі Топільне.

До слова, у селі Топільне та місті Рожище досі є вулиці Ватутіна.

Довідково: вулиці Ватутіна підлягають перейменуванню згідно з законом про декомунізацію. 

Наприкінці 2014 році Український інститут національної пам'яті оприлюднив «список окремих осіб, причетних до боротьби проти незалежності України, організації голодоморів і політичних репресій, чиїми іменами названі вулиці в Україні» та відповідно випустив книгу-методичний збірник «Як перейменовувати вулицю. Правові засади перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території населених пунктів», де роз'яснював, як перейменовувати відповідні назви, куди були включені і «ватутінські» топоніми.

Коментарі
22 Лютого 2022, 12:09
Давно пора цього ката і губителя своїх же солдатів викинути на смітник історії
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром