Станцію швидкої допомоги перенесли з Доросинь до Кременця

24 Січня 2022, 12:24
Станцію швидкої допомоги перенесли з Доросинь до Кременця 2079
Станцію швидкої допомоги перенесли з Доросинь до Кременця

Станцію екстреної медичної допомоги, що близько десяти років базувалася у селі Доросині, що нині є центром громади, перенесли у село Кременець Копачівської громади.

На новому місці бригада запрацювала у січні. Про це повідомляє Район.Рожище.

Зміна базування швидкої викликала масові нарікання у жителів Доросинівської громади. Вони зауважують значне збільшення часу, за який швидка тепер дістається до віддалених сіл.

«Термін доїзду до сіл Доросинівської ТГ збільшився з нормативних 20 хвилин до години. Що становить загрозу для життя і здоров'я жителів ТГ через невчасно надану медичну допомогу», – зазначає житель громади Микола Вавренчук.

Також він закликає людей звертатися на гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я та висловлювати невдоволення таким рішенням.

Натомість директор Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль у коментарі Район.Рожище зазначив, що базуватися у селі Доросині станція швидкої більше не може, адже у приміщені немає відповідних умов.

Посадовець розповів, що протягом півтора року зверталися до голови Доросинівської громади Миколи Касянчука з проханням зробити ремонт у приміщенні та забезпечити відповідні умови для персоналу. Однак результату це не принесло. Тому станцію вирішили перенести до села Кременець.

За словами Володимира Шмаля, у Кременці керівництво громади змогло запропонувати значно кращі умови для базування станції. До того ж тепер бригада може швидше виїжджати на місце дорожньо-транспортних пригод, які часто стаються на ковельській трасі.

Коментарі
24 Січня 2022, 11:09
Винний касянчук. за кого горло рвали, той вам наробив багато. Як кіт на глині. От що він зробив щоб втримати швидку? Ні-чо-го! І чи зараз його десь видно? Бо йому пох.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024