Представники Рожищенської громади обговорили потреби громадського сектору

16 Грудня 2021, 09:35
Представники Рожищенської громади обговорили потреби громадського сектору 962
Представники Рожищенської громади обговорили потреби громадського сектору

26 громадських активістів із громад-партнерок «Говерли» у Волинській області обговорили потреби громадського сектору та можливості співпраці в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Разом з експертами проєкту учасники поспілкувалися про громадянську участь та її форми, зокрема про механізми участі, які діють у громадах-партнерках, а також визначили потреби, які мають місцеві ГО та активісти для участі у прийнятті рішень. 

Також представники жваво поділилися досвідом своїх громад та викликами, які перешкоджають залученню, а також обговорили дієвість окремих механізмів залучення.

«Добре, коли влада змогла залучити 250 мешканців на громадські слухання, але треба говорити про ефективність і репрезентативність цього інструменту. Наприклад, чи мали можливість інші мешканців висловити свою думку з приводу обговорюваного питання», – зауважив Олег Шварцкоп, який представляв Молодіжний простір «City life» Рожищенської громади.

Участь у зустрічі взяли очільник Переспівського старостинського округу Віктор Лук’янчук, головна спеціалістка із питань проєктної та інвестиційної діяльності Марія Печко та координатор Молодіжного простору «City life» Віталій Шевченко.

Нагадаємо, фахівці міської ради спільно з активістами ще з липня працювали над пріоритетними напрямками розвитку Рожищенської громади, які планують частково зреалізувати в рамках проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Відкриття Проєкту «Говерла» відбулося 27 вересня в Києві. У заході взяли участь три області: Львівська, Полтавська та Волинська, які першими стали партнерами.

У Луцьку 16 листопада угоду про співпрацю з USAID підписали Рожищенська, Любешівська, Володимир-Волинська, Боратинська, Ківерцівська, Вишнівська, Локачинська, Шацька, Зимнівська громади.

Довідково: Проєкт «ГОВЕРЛА» – це п’ятирічна програма, яка впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI).

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

Проєкт працюватиме у тісній координації з органами влади, передусім із Міністерством розвитку громад та територій України і Верховною Радою України. Крім того, співпрацюватиме з іншими проєктами, які фінансуються USAID та іншими донорами задля надання відповідної та своєчасної технічної допомоги.

Коментарі
16 Грудня 2021, 08:57
Староста- алкоголік ЛУК'ЯНЧУК тільки по п'янках і хабарах спеціалізується !
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром