У селі Пожарки відкриють меморіальну дошку Герою України Ігорю Філіпчуку

01 Грудня 2021, 16:26
У селі Пожарки відкриють меморіальну дошку Герою України Ігорю Філіпчуку 1778
У селі Пожарки відкриють меморіальну дошку Герою України Ігорю Філіпчуку

У селі Пожарки Рожищенської громади відкриють меморіальну дошку Герою України Ігорю Філіпчуку.

Урочисте відкриття запланували на 10:00 у четвер, 2 грудня. Про це Район.Рожище повідомили організатори.

Меморіальну дошку розмістять на будівлі місцевої школи.

На захід запрошують усіх небайдужих жителів громади.

Довідково: Філіпчук Ігор Ярославович народився 11 жовтня 1983 року в селі Пожарки. Згодом родина переїхала до Луцька. Чоловік працював на автомобільному підприємстві. Під час Революції Гідності з «Самообороною Волині» патрулював вулиці Луцька. 

Вступив добровольцем у 24-й батальйон територіальної оборони Луганської області «Айдар» (позивний «Сороковий»). У підрозділі виконував обов’язки гранатометника. Брав участь в боях за Металіст, Георгіївку, Лутугине, Успенку. У складі підрозділу двічі штурмував Вегунський роз’їзд та Красне. 

Ігор Філіпчук також брав участь у захисті Луганського аеропорту, вивозив із поля бою поранених та загиблих. 

14 серпня 2014 року близько 6 години ранку противник атакував українські сили поблизу села Хрящувате Сорокинського (Краснодонського) району Луганської області силами піхоти та двох танків. 

Живу силу вдалось відбити кулеметним вогнем і пострілами з підствольних гранатометів. «Сороковий» підбив один з танків. Під час бою Ігор Філіпчук тричі виходив з укриття, аби зробити постріл. На третій раз пошкоджений танк здійснив влучний постріл у відповідь. 

У результаті вибуху снаряду Ігор Філіпчук загинув на місці. Його поховали 17 серпня 2014 року на Алеї почесних поховань в селі Гаразджа Луцького району. 

Указом Президента України від 27 червня 2015 року солдата Ігоря Філіпчука за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту (посмертно).

Указом Президента України від 3 грудня 2020 року солдату Ігорю Філіпчуку посмертно присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024