Рожищенська лікарня підписала договір з НСЗУ на лікування пацієнтів з коронавірусом

19 Листопада 2021, 16:49
Рожищенська лікарня підписала договір з НСЗУ на лікування пацієнтів з коронавірусом 2410
Рожищенська лікарня підписала договір з НСЗУ на лікування пацієнтів з коронавірусом

У Рожищенській багатопрофільній лікарні розгорнули 110 інфекційних ліжок для надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, в тому числі шість ліжок інтенсивної терапії.

Станом на 19 листопада в медзакладі на стаціонарному лікуванні перебувають 42 хворих на ковід, із них 8 – з підозрою та 34 – з підтвердженим діагнозом (13 – на кисневій терапії, 4 – в реанімації). Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

У закладі підключені та функціонують 46 кисневих концентраторів, що забезпечують подачу кисню на 57 точок. Шість точок киснепостачання в палаті інтенсивної терапії інфекційного відділення забезпечуються централізовано високопотоковим концентратором.

Як повідомив директор лікарні Віктор Редзій, за рахунок коштів місцевого бюджету провели певні роботи по забезпеченню закладу централізованим киснепостачанням. Зокрема, придбали та встановили кисневий концентратор, компресор для забезпечення роботи дихальної апаратури, провели будівельно-монтажні роботи у приміщенні, де встановили обладнання. Всього витратили та сплатили 1  056 290 гривень.

Для завершення розпочатих робіт (проведення киснепроводів та під’єднання кисневих точок безпосередньо до ліжка хворого) необхідно додатково 540 263 гривні. Згідно з проектом, передбачено забезпечення централізованим киснем 32 точки.

«Між КП «Рожищенська багатопрофільна лікарня» та Національною службою здоров’я України вже укладено договір за пакетом медичних послуг «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS_CoV-2». Станом на 19 листопада гроші, згідно з договором, не отримано. Після їх надходження, за програмою медичних гарантів будуть здійснені доплати працівникам, які залучені до надання кваліфікованої допомоги хворим на COVID-19», – повідомив Віктор Редзій.

До слова, також підписаний договір із НСЗУ передбачає безплатне лікування пацієнтів з коронавірусом.

Станом на 18 листопада працівники Рожищенського Центру первинної медико-санітарної допомоги загалом провели 12 663 щеплень. Усі пункти забезпечені вакцинами COMIRNATY (пфайзер), CORONAVAC, AZD (астразенека), MODERNA.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024