Чому треба платити комуналку через інтернет?

01 Вересня 2021, 11:00
iPay.ua / Фото ілюстративне 1499
iPay.ua / Фото ілюстративне

Через постійну зайнятість на роботі та для економії часу багато жителів України використовують можливість оплати комунальних послуг через інтернет. Такий спосіб відрізняється зручністю та простотою. Не треба стояти в чергах до каси і збирати паперові квитанції — переказ займає 2 хвилини, а звітність доступна на сайті в особистому кабінеті. Заплатити за газ, опалення, електроенергію мають можливість жителі всіх регіонів України. Для цього досить зайти з телефону або ПК на сторінку платіжного порталу та заповнити просту електронну форму. 

Як оплатити комунальні послуги онлайн 

Погасити щомісячну заборгованість по комуналці можуть власники банківських карт з гривневими рахунком. При цьому не має значення, яка банківська установа видала платіжну карту. Важливий тільки позитивний баланс — скинути кошти можна як з кредитки, так і з дебетової картки. Кращі умови користувачам пропонує онлайн-сервіс iPay.ua https://www.ipay.ua/ua/bills/utilities. Для оплати комуналки на сайті достатньо виконати простий алгоритм:  

  • Вибрати область України. 
  • У списку знайти потрібну компанію та клікнути по логотипу. На сайті можна оплатити всі види послуг: централізоване опалення, газ, водопостачання, світло, утримання території, домофон і т.п. 
  • Ввести дані платника: номер договору або особового рахунку. 
  • На наступній сторінці заповнити дані для платежу: період, показники лічильника, суму. 
  • На сторінці оплати ввести реквізити карти: 16-значний номер, секретний 3-значний код (CVV) і термін дії. 
  • Підтвердити платіж.

Якщо в списку немає компанії, яка потрібна абоненту, оплата виконується за банківськими реквізитами. Для цього вводять дані платника та одержувача, комісія за послугу становить 2% від суми переказу плюс 4 грн. 

На iPay.ua можливо розрахуватися за комуналку будь-якою карткою Visa/MasterCard, в тому числі кредитними коштами. Розмір комісії при цьому не підвищується, ніяких додаткових зборів на сайті не провадиться. Кошти зараховуються на рахунок абонента протягом декількох хвилин, що допомагає уникнути прострочення по платежу та штрафів. 

Оплата комунальних послуг через інтернет: переваги 

Крім економії часу платити з картки за комуналку вигідно через простоту грошової операції. При реєстрації на сайті онлайн-сервісу в особистому кабінеті можна створювати шаблони і підключати карту. Це дозволяє погасити заборгованість в два кліка, просто вказавши потрібну суму і підтвердивши платіж. Не виходячи з дому, можна заплатити за всі послуги по комуналці, в тому числі при наявності боргу. Обмежень по транзакціях немає, крім лімітів, зазначених на сторінці сайту. 

Багатьох користувачів цікавить питання: наскільки безпечно платити з карти за комунальні послуги через інтернет? Вибираючи перевірений платіжний портал, можна уникнути шахрайства, що гарантує впровадження наступних заходів безпеки: перевірка CVV/CVC2, передача даних по захищеному каналу, використання одноразового коду для підтвердження платежу.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024