Рожище: відбувся районний огляд-конкурс «Мій рідний край»

15 Вересня 2017, 15:50
4066

У Рожищенському РД «Просвіта» відбувся районний огляд-конкурс професійної майстерності  працівників клубних установ «Мій рідний край».

13 вересня в РД «Просвіта» за звання найкращого змагалися ті, хто звик дарувати людям свято, свій  професіоналізм, ініціативність, талант, організаторські здібності демонстрували переможці  кущових оглядів, які проходили в липні-серпні цього року, в рамках районного огляду-конкурсу.

У конкурсних змаганнях взяли участь Людмила Мосійчук – художній керівник БК села Рудка-Козинська, Людмила Матеюк – завідувачка клубом села Носачевичі, Ольга Чирук – завідувачка клубом села Мильськ, Світлана Гончаревич – директор БК села Сокіл та Олена Ковба – художній керівник БК села Навіз.


Майстерність учасників  оцінювало журі до складу якого увійшли Галина Чурікова – методист ОНМЦ культури Волині, Тетяна Новосад – начальник відділу культури Рожищенської РДА, Лідія Романюк в.о. директора РД «Просвіта», Галина Поліщук – методист по музиці РД «Просвіта».


Працівники  культури  демонстрували   свій  професіоналізм  у п’яти конкурсних завданнях:  «Презентація виставки», «Моя професія у сьогоденні», «Село історичне», «Скарби маминої пам’яті», «Світ захоплень».


Під час першого конкурсного завдання учасники розповідали про народних майстрів, які проживають у тому, чи іншому населеному пункті, демонструючи їхні роботи.

Друге завдання вимагало від конкурсантів неабиякої креативності. Потрібно було творчо та унікально представити себе, свій клубний заклад,  довести актуальність своєї роботи в сучасних реаліях. Тож учасники підійшли до виконання цього завдання дуже відповідально: піснями, віршами, театралізаціями, розповідями про досягнення та поставлені цілі переконували журі в тому, що кращого відпочинку ніж може запропонувати клуб годі й шукати.


«Село історичне» - невеликий екскурс в минуле, знайомство з історичними пам’ятками, звичаями, обрядами, видатними особистостями на фоні сучасної інфраструктури, тобто усе те, чим наші села можуть бути цікаві туристу.







«Скарби маминої пам’яті» - конкурсне завдання, яке змусило журі співпереживати, а не оцінювати. Воно й не дивно, адже як можна оцінити розповідь про ікону, яка передається з покоління в покоління і не перехрестившись до якої не можеш вийти з дому. Або вишиті сорочки, що їх бабуся одягала, чи мамину пісню, з якою малесенької і безтурботною летіла в обійми сну, а тепер співаєш своїм дітям.

«Світ захоплень» - вкотре переконливо довів: талановита людина – талановита в усьому. Працівники культури не тільки співають-танцюють, а й шиють-вишивають, вирощують квіти, смачно готують, вирощують кактуси та займаються фітнесом.


За підсумками роботи журі третє місце розділили Людмила Мосійчук та Людмила Матеюк, друге місце – Світлана Гончаревич та Олена Ковба, перше місце – Ольга Чирук.


Але чи представлятиме переможниця культуру Рожищенського краю на обласному конкурсі на разі не відомо, оскільки частина учасників, які підсумками кущових оглядів були серед  кращих, з  поважних причин не змогли взяти участь  районному конкурсі.

З цієї причини журі вирішило провести районний огляд ще раз, для тих хто не взяв участь 13 вересня,  щоб дати можливість проявити себе всім претендентам на перемогу. Тож на обласний конкурс поїде той переможець, старання якого будуть оцінені більшою кількістю балів.

Отож, далі буде.












1


 

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024