Жителів Рожищенського краю штрафуватимуть за посіви маку

08 Червня 2021, 10:17
Жителів Рожищенського краю штрафуватимуть за посіви маку 1748
Жителів Рожищенського краю штрафуватимуть за посіви маку

У разі виявлення незаконного посіву та вирощування снодійного маку і конопель громадян притягуватимуть до відповідальності, оскільки за це передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність, яка настає з 16-тирічного віку. 

Про це Район.Рожище повідомили у місцевому відділі поліцейської діяльності.

«Законодавцем не встановлено віку, по досягненню якого припиняється відповідальність за скоєння правопорушень та злочинів, тому думка деяких громадян про те, що при досягненні пенсійного віку вони можуть уникнути відповідальності, є помилковою і не є підставою уникнути покарання за скоєння протизаконних діянь», – нагадують у поліції.

Стаття 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконний посів або незаконне вирощування маку до ста рослин чи конопель до десяти рослин) передбачає штраф у розмірі від 306 гривень до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. 

Стаття 310 Кримінального Кодексу України (посів або вирощування маку від ста рослин і більше чи конопель від десяти рослин і більше) передбачає штраф до 8500 гривень, арешт до шести місяців, обмеження волі до трьох років або позбавлення волі до семи років.

Крім цього, до відповідальності притягують осіб, які не вжили заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снодійного маку на закріплених за ними земельних ділянках, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 170 до 510 гривень, а на посадових осіб – від 510 до 1190 гривень.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024