Оштрафували чоловіка, який напідпитку збив паркан у Рожищі й втік

03 Травня 2021, 15:15
ДТП / Фото ілюстративне 4833
ДТП / Фото ілюстративне

У Рожищі судили чоловіка, який п'яним збив паркан й втік.

Про це йдеться у постанові суду.

3 квітня о 19:30 на вулиці Ужвій у Рожищі, чоловік керуючи автомобілем «Зіл», в порушення пункту 12.1 Правил дорожнього руху, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з парканом, внаслідок чого зазначений транспортний засіб та паркан отримали механічні пошкодження.

Після цього чоловік залишив місце пригоди. Згодомо, на вимогу поліцейського пройти у встановленому законом порядку огляд щодо визначення стану сп`яніння, відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

У суді чоловік пояснив, що у цей день о 16 годині, він випив приблизно 250 грамів горілки, після чого поїхав автомобілем, щоб перевірити його справність, оскільки напередодні його ремонтував. Під час руху на вулиці Ужвій транспортний засіб зсунуло на узбіччя дороги, внаслідок чого він в`їхав у паркан та пошкодив його. Місце дорожньо-транспортної пригоди залишив, оскільки злякався. Поліцейські пропонували йому пройти огляд на стан сп`яніння, однак він відмовився, оскільки знав, що це підтвердить його перебування у стані алкогольного сп`яніння. На даний час пошкоджений паркан відремонтував.

Зрештою суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтями 122-4, 124, ч. 1 ст. 130 КУпАП, і на підставі ч. 2 ст. 36 КУпАП призначив йому адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024