В Будинку дитячої творчості дарували радість діткам з особливими потребами

04 Грудня 2015, 10:44
5574

В особливий день, для особливих людей та в особливому закладі, який іменують Рожищенським будинком дитячої творчості, було надзвичайно тепло. Тут зібрали люди, які вміють обігріти маленькі серденька діток з обмеженими можливостями. Оскільки цього дня в місті Рожище був день жалоби за померлим в АТО Русланом Єлізар’євим, то, перш ніж розпочати дійство, присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять військовослужбовця.

– Доброта і милосердя – два крила, на яких тримається людство, – промовила ведуча Світлана Денисюк. – Ми не повинні забувати про тих людей, які потребують допомоги. Сьогодні ми зібралися тут, щоб разом поділитися теплом і щирістю людських душ. Людина починається з добра. Будьмо щедрі серцем в ім’я добра, людяності та справедливості.

Зі словами підтримки та найкращими побажаннями здоров’я і терпіння до присутніх діток з особливими потребами, їхніх батьків та педагогів звернулися голова та заступник райдержадміністрації Інна Гайворонська та Антоніна Клімчук, очільник райради Андрій Музика, директор Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Шварцкоп та вручили подарунки – книжечки. А от солодощі для малечі люб’язно передало керівництво ТзОВ «Цунамі».

По-особливому цього дня лунали пісні у виконанні Людмили Семери, Світлани та Анастасії Поліщук та Анастасії Панасюк. Сумні ноти перепліталися з патріотичними закликами, нагадуючи кожному, що Україна – рідна країна, де теплом зігріють кожну людину, кожне маленьке і велике серце.

Як говорить народне прислів’я: «Випадкових перемог не буває». Саме такою людиною, якій перші перемоги відкрили двері у велике майбутнє, є Марійка Закрева, вихованка та випускниця 2007 року Зразкової студії ДПОМ, а нині художник-оформлювач БДТ. Дівчина представила цього дня свою персональну виставку картин, від яких не можна відвести погляд, які чарують око та віддають неймовірну енергетику. Мабуть, тому, що художниця теж є неймовірною людиною.

Серед присутніх у залі – юнак нелегкої долі, який не прогнувся під тягарем труднощів, а став своєрідним символом нашого міста – Олександр Черкашин. Талановитий хлопець, який не тільки читає реп, пише казки, вірші та пісні – він володіє даром влучно підібрати слова для реалістичного відображення суспільного життя, поведінки та її наслідків впливових людей. Особливо тонко сприймає події, які вирують на Донбасі, мабуть, краще розуміючи всю ситуацію, ніж більшість народних обранців. Тому слова написаного Сашком вірша не просто сприймались, як поетичний твір, а розкривали перед очима всю ту неправду та посіяну владою серед людей брехню.

І от на середину залу виходить найменшенька, чотирирічна учасниця, вихованка гуртка раннього розвитку «Школи вундеркіндів» Анютка Ващук. Ця маленька красунечка прочитала для присутніх складений самостійно віршик, і не просто прочитала, а подарувала присутнім чарівну посмішку та неймовірно велику порцію позитиву.

Приємно було спостерігати творчий процес, коли дітки разом із поважними гостями приступили до патріотичного майстер-класу «Під оберегом синьо-жовтого знамена» з виготовлення сувенірів-магнітиків у формі Державного прапора під пильним керівництвом наставника Зразкової студії ДПОМ «Етюд» Віталія Шевченка.

На завершення музичний подарунок у виконанні юних гітаристів ансамблю Ad libitum.

Коментарі
04 Грудня 2015, 14:06
Неможливо без сліз дивитися на таких діток. Велика дяка активістам та педагогам за їх підтримку !
07 Грудня 2015, 02:00
Наші сльози ім не потрібні. Вони сильніші за нас, бо в той час, коли ми плачемося на важке життя, низькі зарплати і т.п., вони дивують своєю волею до життя. Вони, на відміну від нас, не закопують своі таланти. Від нас ім потрібна підтримка.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024