Жителі Рожищенського краю підтримали людей із синдромом Дауна

22 Березня 2021, 10:12
2749

Небайдужі жителі Рожищенського краю взяли участь в акції до Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна, який щорічно відзначають 21 березня.

Як повідомили Район.Рожище, челендж організувала вихователька Рожищенського навчально-реабілітаційного центру Вікторія Киричук, вона ж змонтувала фінальне відео.

Аби підтримати людей, які живуть із синдромом Дауна, охочі одягнули різні шкарпетки та вийшли так у люди. Це – всесвітній флешмоб «Lots of socks», різні шкарпетки символізують непарність хромосом та привертають увагу сторонніх.

Так кожен може відчути на собі зацікавлені й здивовані погляди й зрозуміти, що люди із синдромом Дауна стикаються із цим кожного дня.

Довідково: синдром Дауна – генетична аномалія, яку спричинює присутність додаткової хромосоми у 21 парі. Синдром Дауна є хромосомною аномалією, він не є хворобою і не лікується. Такі люди мають 47 хромосом у каріотипі замість звичних 46.

Їм притаманна характерна зовнішність, підвищена можливість появи певного спектра захворювань, повільніший розумовий розвиток та гірша соціальна адаптація.

Через неможливість повного розв'язання проблеми цієї аномалії медицина ставить на меті не постійне лікування, а забезпечення нормального соціального статусу для людей, що мають синдром Дауна.

Коментарі
23 Березня 2021, 23:26
Вікторія Ярославівна дуже мудрий, кваліфікований професіонал своєї справи!!!!
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром