Солдат-атошник привіз кришечки на протези своїм побратимам

01 Грудня 2015, 18:00
2012

Безперечно, бійці на неспокійному Сході виконують найважливішу місію. А всім, хто проводить дні й ночі в мирній частині України, залишається одне – допомагати військовослужбовцям. Та, як виявилося, є й такі солдати, котрі, окрім виконання прямих обов’язків на фронті, не забувають і про тих, кого війна зробила інвалідом.

Так нещодавно на короткострокову відпустку до рідного Вітоніжа приїхав військовослужбовець 131 ОМБР Сергій Савонюк, який вже майже рік проходить службу під Маріуполем. Приїхав не з порожніми руками, а привіз до місцевих самооборонівців спільно зібрані з побратимами пластикові кришечки, аби хоч чимось допомогти тим, хто заплатив високу ціну за мир та спокій на рідній землі. А кому ж, як не таким же військовослужбовцям, розуміти, яка вона…

— Чув, що "Самооборона" збирає пластикові кришечки, тим самим допомагає у виготовленні протезів для учасників АТО, — розповідає Сергій Савонюк. – Подав ідею побратимам долучитися до цієї акції, все одно часто купуємо воду, тож невелика проблема кинути кришку в коробку, а не в смітник. Також частину привезених мною кришечок зібрали дітки зі школи в селі Чермалик, які були дуже раді хоч чимось допомогти.

4 грудня Сергій Савонюк повертається на Донбас. Каже, що з першого дня мобілізації не пожалкував, що туди пішов. Він, як і переважна більшість тих, хто боронить рідну землю, відповідає: «А хто, як не я?». І розумієш, що на нашій землі зростають справжні патріоти, які вміють не тільки на ній працювати, а за першим покликом взяти зброю до рук та боронити до останнього. Щасти Тобі, Сергію, і нехай Господь Тебе береже!

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром