Винесли вирок чоловікові, який у Рожищі закопав гранати та понад 600 набоїв

04 Березня 2021, 16:20
Винесли вирок чоловікові, який у Рожищі закопав гранати та понад 600 набоїв 4323 Джерело: https://lexinform.com.ua
Винесли вирок чоловікові, який у Рожищі закопав гранати та понад 600 набоїв

Рожищенський районний суд розглянув у підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження про обвинувачення уродженця міста Сімферополь, раніше неодноразово судимого, востаннє вироком Ковельського міськрайонного суду, який влаштував схрон зброї на території міста Рожище.

Про це йдеться у вироку суду від 1 березня.

Згідно з обвинувальним актом, чоловік на початку листопада 2018 року, перебуваючи у місті Краматорськ, Донецької області, з метою подальшого збуту, за 500 гривень придбав у невстановленої особи бойові припаси. 

Підсудний незаконно купив 617 патронів до стрілецької зброї різного калібру та вибухові пристрої – дві ручні гранати РГД-5 та два уніфіковані запали дистанційної дії типу УЗРГМ.

Згідно з висновком експертиз, набої були придатними для стрільби, а вибухові пристрої – придатні до вибуху.

У середині листопада 2018 року чоловік незаконно перевіз бойові припаси і вибухові пристрої в місто Рожище та заховав на території полігону по вулиці Кар'єрній. Він постив їх в дерев'яний ящик та закопав.

Зазначені бойові припаси 12 червня 2020 року вилучили працівниками Рожищенського відділення поліції під час проведення огляду місця події.

Читайте такожГранати, пістолет та набої: на Рожищенщині знайшли схрон зі зброєю

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю.

Під час досудового розслідування прокурор Рожищенського відділу Маневицької місцевої прокуратури та обвинувачений і його захисник уклали угода про визнання винуватості.

Суд ухвалив угоду затвердити, визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України та призначити узгоджене сторонами покарання у вигляді позбавлення волі на чотири роки.

За сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання за цим вироком більш суворим покаранням у виді 6 років 6 місяців позбавлення волі за вироком Ковальського міськрайонного суду від 1 липня 2019 року, остаточно призначити покарання у виді шести років та шести місяців позбавлення волі.

Застосувати відносно підсудного запобіжний захід у виді тримання під вартою до вступу вироку в законну силу. Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з моменту затримання, тобто, з 15 грудня 2018 року.

Також з обвинуваченого стягнуть в дохід держави витрати, пов'язані із залученням експертів для проведення двох судових балістичних експертиз, судової вибухотехнічної та судової дактилоскопічної експертиз на загальну суму 6 864 гривень.

Коментарі
04 Березня 2021, 18:35
Це шо він просто досидить свій срок? Класне судочинство!!! Заї..сь!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024