Винесли вирок чоловікові, який побив власних дітей у селі Навіз

11 Лютого 2021, 15:29
Фото ілюстративне 5151
Фото ілюстративне

Рожищенський районний суд розглянув кримінальне провадження про обвинувачення жителя села Навіз, який побив своїх дітей.

Про це йдеться у вироку суду від 4 лютого.

Обвинувачений 4 жовтня близько шостої ранку, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння, у власному домі побив чотирьох дітей. Двоє з них тоді потрапили до лікарні.

У матеріалах справи йдеться, що батько побив металевим совком свого малолітнього сина, який у той час лежав у ліжку. Він наніс не менше двох ударів по голові та обличчі дитини, чим заподіяв йому тілесні ушкодження, які згідно з висновком судово-медичного експерта, за ступенем тяжкості належать до категорії легких тілесних ушкоджень.

Після цього чоловік, тримаючи металевий совок, підійшов до свого іншого малолітнього сина, який у той час сидів на кріслі. Батько наніс не менше чотирьох ударів по тулубу останнього, чим спричинив йому тілесні ушкодження, які згідно з висновком судово-медичного експерта, за ступенем тяжкості належать до категорії легких тілесних ушкоджень.

Значно постраждав й третій син. Батько спричинив йому закриту травму грудної клітки у вигляді перелому 3,4 ребра справа з забоєм легень справа та правобічним пневмотораксом, що за ступенем тяжкості належить до категорії середнього ступеня тяжкості, за ознакою тривалого розладу здоров'я, оскільки для загоєння переломів ребер необхідний час понад 21 добу.

Також чоловік побив свою доньку. Він підійшов до малолітньої дівчини, повалив її на підлогу та наніс не менше трьох ударів руками по обличчю та тулубу, заподіявши останній множинні підшкірні гематоми та садна в ділянці голови, тулуба, тазу, сідниць, правого плеча, підшкірні гематоми навколо обох очей, садна в ділянці першого пальця правої стопи, закриту черепно-мозкову травму вигляді струсу мозку, що за ступенем тяжкості належить до категорії легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розклад здоров'я.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. У вчиненому розкаявся та просив суд суворо не карати.

Допитана в судовому засіданні представниця неповнолітніх потерпілих суду зазначила, що обвинувачений постійно цікавиться життям та здоров'ям дітей, просить суд останнього суворо не карати.

До обставини, що пом'якшують покарання, суд відніс те, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю злочину, вперше притягується до кримінальної відповідальності.

До обставини, які обтяжують покарання, суд відніс вчинення кримінального правопорушення щодо малолітньої дитини та у присутності дитини, вчинення кримінального правопорушення щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, вчинення кримінального правопорушення у стані алкогольного сп'яніння.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 122, частиною 1 статті 125, частиною 2 статті 125 Кримінального кодексу України та призначити покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді обмеження волі терміном на три роки.

Одночасно суд звільнив підсудного від відбування призначеного покарання, якщо він протягом річного іспитового терміну не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки.

Коментарі
11 Лютого 2021, 20:12
яка гуманність чоловік визнав вину а діти яку травму він бидло їм завдав чого він їх бив сонних він виправиться та ніколи тюрма йому і все ще дали термін для виправлення його ідіота тим совком побити
13 Лютого 2021, 23:49
Та там і мама ще та порядна. Бідні діти.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024