Батьки з двох сіл Рожищенської громади добиваються шкільного автобуса для дітей

01 Лютого 2021, 15:25
Стривожені мами у міській раді 9809
Стривожені мами у міській раді

Батьки школярів сіл Малинівка та Мар'янівка Рожищенської громади занепокоєні відсутністю шкільного автобуса, який би возив їх дітей до опорної школи у селі Переспа. Ще кілька днів тому така надія у них була, адже у Переспі стояв новенький шкільний автобус, який чекав проходження усіх процедур. Кілька днів тому його забрали.

Стривожені батьки прийшли за допомогою у Рожищенську міську раду. У понеділок, 1 лютого, їх прийняв Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук. Про це мами школярів розповіли кореспонденту Район.Рожище.

Як зазначає мама школяра Катерина Наумчук, щоб дістатись до навчального закладу, діти із села Мар'янівка змушені долати кожного дня 4 кілометри до зупинки, аби сісти на шкільний автобус. Стільки ж вони йдуть пішки назад. Особливо хвилюються батьки у зимову пору, адже цьогоріч є значне зниження температури, а йти подекуди треба й через ліс.

Загалом, за словами батьків, нині школу у Переспі обслуговує один шкільний автобус. Він довозить близько 150 дітей з 15 населених пунктів. Через велику кількість школярів, деякі з них приходять до навчального закладу вже о 7:20 і з того часу чекають початку уроків.

Цією дорогою діти добираються до школи
Цією дорогою діти добираються до школи

Зі слів батьків, отримати сприяння у міській раді щодо другого автобуса їм не вдалося. Кажуть, розв'язати проблему цього року не вдасться. Очільник громади В'ячеслав Поліщук на дзвінок кореспондента не відповів.

Голова Рожищенської районної державної адміністрації Сергій Шкода розповів, що кілька днів тому в. о. начальника відділу освіти та молоді Рожищенської РДА Віталій Книш разом із колишнім очільником цього відділу Ігорем Кузавою приїхали у Переспу й забрали другий автобус.

Його хочуть передати для школи у селі Топільне. Раніше планувалося, що автобус довозитиме школярів із села Кобче після закриття тамтешньої школи, однак поки її не закривають. Тому у районі й вирішили, що для Переспівської школи транспорт потрібніший.

У міській раді
У міській раді

На зустрічі з міським головою В'ячеславом Поліщуком
На зустрічі з міським головою В'ячеславом Поліщуком

До Міністерства освіти і науки Сергій Шкода надіслав відповідний документ про перерозподіл автобуса до опорної школи у селі Переспа, однак поки відповіді не надходило.

Поки не зрозуміло, яка доля чекає дітей із сіл Малинівка та Мар'янівка, адже Рожищенська РДА перебуває у стані ліквідації, тож, ймовірно, розв'язанням питання займатимуться вже у Луцькій райдержадміністрації.

Коментарі
01 Лютого 2021, 17:59
Нам треба частіше ходити до мера ПОЛІЩУКА,кожного дня,може доб'ємось свого !! Старосту-Алкоголіка с.Переспа ЛУКЯНЧУКА треба вигнати з роботи!Зрештою ,що Поліщук,що Лук'янчук обоє не дбають за людей ,які їх обирали !! Обоє злодії !!!
01 Лютого 2021, 18:08
Навіщо ви забрали автобус ? Коли вже ви нажеретесь ?? Самі на чому з форсом їздите !!!!!!!
01 Лютого 2021, 18:38
Думаю для бубочки буде корисно щодня долати по 4 км з дітьми в обидві сторони. І дітям швидко знайдуть транспорт і бубочка скине пару кг.
01 Лютого 2021, 19:15
На виборах віддали три голоса за Поліщука, а тепер автобуса хочете.
01 Лютого 2021, 22:46
Перестаньте знущатися над дітьми !!!<br/>Задовольняєте свої &amp;quot;апетити&amp;quot; і &amp;quot;хотілки&amp;quot;, а про дітей ЗАБУЛИ ?????<br/>Віддайте автобус дітям ,щоб не ходили пішки лісом і полем 4 км до с. Малинівки з Марянівки !!!!<br/>СХАМЕНІТЬСЯ ,нарешті !!!!!<br/>СОВІСТЬ у вас є ???????
02 Лютого 2021, 02:42
В бубочки просто очько заграло відповісти на гострі запитання кореспондента
02 Лютого 2021, 10:12
У серпні на нараді директорів пан Шкода особисто оголосив ,що район має отримати три автобуси: перший (осінню) отримає Топільно,другий (спільні кошти району і Рудні) отримає 3-школа,третій у лютому для Переспи. Але почались вибори голови ОТГ і Шкода приїхавши з агітацією в Переспу ,пообіцяв перший автобус Переспі. Хоча документи на автобус виписані на Топільно!!! Питання,то яким чином даний автобус опинився в Линівці? Відповідь: його нагло забрали шкода і КО. А можна було зібратись ,поговорити і не було б проблеми.Люди,робіть висновки! РАЙОН-РОЖИЩЕ! Пишіть правдк!
02 Лютого 2021, 11:13
де ви бачили в РР кореспондентів?))))) Це люди ,які роблять фейки. Правильно написав попередній дописувач: автобус за документами мав йти на Топільно. Шкода за державні кошти зробив собі піар перед виборами. А цей сайт просто збирає помиї, не аналізує інформацію, бо нема розуму, і пише одну єрунду на яку ведуться всі хто слухає шварцкопиху та ко
02 Лютого 2021, 11:23
Кузава порушив всі вимоги МО, подавши документи на потребу автобуса в Топільно, не вписавши в першу чергу школу с. Переспа. В Кобче спершу мали закрити школу і тільки тоді подавати на потребу в автобусі. Але ж Кузава розумніший. Людина призначена на посаду з випробувальним терміном в місяць знову щось вертить. І Поліщук йому дозволяє це робити. <br/>В Топільно був автобус, якого керівники просрали, але на бумагах він є. <br/>То хто там піарився?
02 Лютого 2021, 12:53
Падлам з міської ради район поперек горла! Так вам сволочі й треба! Хай всі знають які ви продажні сволочі!
02 Лютого 2021, 13:26
чудо, ти дорости розумово хоч до безпритульної собаки, а тоді ображай кого б то не було.
02 Лютого 2021, 13:38
Все правильно написали попередні коментатори. Автобус за документами повинен належати школі с. Топільно. Автобус не забрали, а повернули туди, де йому належить бути за документами. А чому його до цього часу не поставили на облік? А тому що за документами він повинен належати школі с. Топільно... і т.д. От тільки голова РДА думав &amp;quot;парєшать&amp;quot; так, як він звик це робити ще й чужими руками, та тільки не вийшло. А в Переспівську школу автобус буде в цьому році обов'язково...
02 Лютого 2021, 15:16
Сумніваюсь я ........
02 Лютого 2021, 20:35
тут помийна яма РР тільки що статейку викинула, що вони &amp;quot;самый гуманный суд в мире&amp;quot;, без фейків і упередженності. Правда саме про них там ні слова. Нічого, скоро манєвицький полєшук піде в небуття, зі своїми амбіціями царя і будуть лизати кому нада. Пра, &amp;quot;джурналізди&amp;quot;??
03 Лютого 2021, 00:47
Пане біда, ой вибачаюсь, Шкода, які саме вимоги були порушені, крім вашого роздутого его??
03 Лютого 2021, 14:03
Цікаво, а скільки учнів ходить до школи з села Мар‘янівка?
03 Лютого 2021, 14:08
Чому у нас в районі тільки три автобуса? По закривайте ті школи де кілька учнів і штат школи утримується то купите на ті кошти не три автобуса,
03 Лютого 2021, 14:14
Цікаво знати , скільки учнів довозять в Топільне? І скільки потрібно возити в Переспу, і ще напишіть відстані, звідки довозять дітей, бо щось незрозуміла логіка виділення тих автобусів.
03 Лютого 2021, 14:22
Якщо в наших «керівників» не хватає мозгів як закупити транспорт, то нехай своїми машинами возять, бо свої задниці вони знають як доставити. Ато вчителям зарплати піднімають і піднімають, на це кошти у держави є, а купити транспорт для дітей то плачуть всі .
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024