У Будинку дитячої творчості малятам розповіли про Майдан

23 Листопада 2015, 14:09
1322

«Шукаючи Європу, ми знайшли Україну!» – під такою назвою днями в Будинку дитячої творчості міста Рожища відбувся захід, присвячений Дню Гідності та Свободи. На меті організатори мали залучення малечі до джерел національної icтopiї та культури, формування патріотичних почуттів та громадянської свідомості. Юні патріоти під керівництвом викладача з вокалу Людмила Семери не тільки співали пісень про неньку-Україну, а й декламували щемливих віршів про її встелений терном шлях до незалежності й героїв, які поклали свої голови за рідну землю.

Відеоролик про те, як усе починалося на Майдані, розповідь ведучої про ті події та зворушлива пісня у виконанні Людмили Семери та Лілії Мартинюк «Ангели Майдану» не лишили глядачів байдужими… Згадували цього дня і про матерів, які втратили у боротьбі народу за гідність і свободу своїх кровинок, та студентів, яким вдалося розворушити «сонне» суспільство і спонукати його рухатися до гідного життя. Про материнську долю говорила у вірші «Жінко, чого ви плачете?» Галина Шуляк, вклавши у нього всі почуття, на які здатна тільки жінка, що дарувала життя.

Більше фото з маленькими патріотами дивіться у Галереї. 

Новорічна ялинка 2013 року, що була, мабуть, найдивовижнішою з усіх у цілому світі, та плакат від рожищенської громади, який її прикрашав, із написом: «Вітя, беги, беги» (автор Віталій Шевченко) теж не обділили увагою. А голова ГФ «Народна Самооборона м. Рожище», активний учасник Революції Гідності Олександр Дулюк розповів юним патріотам, чим «дихав» Майдан та які люди стояли на ньому.

Cвої пісні для аудиторії дарували дзвінкоголосий Іванко Шуляк, Анастасія та Світлана Поліщуки, Анна Березовська, Іринка Козинець, Катя Кригіна, Аліна Мізера, вокальна група ансамблю «Зорепад» та інші.

Присутні гаряче аплодували всім учасникам концерту. Ведуча Людмила Леонтіївна наголосила, що «потрібно завжди пам’ятати трагічні події, які відбулися в нашій країні два роки тому. І зробити все можливе, щоб був мир на нашій землі, розквітав і ставав заможнішим і красивішим наш рідний край».

А на завершення усі учасники заходу створили плакат у формі серця під назвою «Маленьке серце подаруй герою», а відеозапис цієї акції через соціальну мережу «Фейсбук» передадуть для військовослужбовців. 

Більше фото з маленькими патріотами дивіться в Галереї

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024