Секрети справжньої італійської піци

20 Січня 2021, 14:21
3163

Всі варіанти піци перерахувати неможливо – постійно з'являються нові поєднання смаків, соуси, бортики, склад тіста і топінги.

Яка піца по праву може називатися італійською?

Тісто та начинки

В супермаркетах Флоренції, Генуї та Риму піцейоло вибирають особливий сорт борошна «два нулі». Це біле борошно, з твердих сортів пшениці, з вмістом білку від 14%. Дріжджі виключно свіжі, трохи оливкової олії та морська сіль. Рослинна олія для італійців - моветон, зате в Америці такий варіант вважається прийнятним.

Тісто для італійської готується мінімум 10 годин:

  • 2 години на відпочинок;
  • потім тісто розділяють на однакові кульки;
  • 8 годин на підготовку до випічки в сухому прохолодному місці.

Піцейоло розминає тісто руками, розтягує його на всі боки і поступово формує коло діаметром до 35 см. Тісто для італійської піци тонке - до 4 мм. Це дозволяє випікати корж з начинкою за лічені хвилини й отримати тонку хрустку скоринку знизу. Додали начинку, посипали сиром та відправили в піч на 2-8 хвилин – до моменту, поки не розплавиться сир.

Інгредієнти для піци вибирають за принципом швидкості приготування:

  • овочі, зелень або гриби, які можна їсти сирими;
  • салямі, пепероні, баварські ковбаски, шинка, прошутто, бастурма;
  • морепродукти, лосось і тунець, що не потребують тривалої термічної обробки;
  • попередньо відварене чи смажене на грилі м'ясо, курятина.

Соус

Класичний томатний соус - це пюре з м'якоті очищених від шкірки томатів з сіллю, сумішшю перців і приправ. Італійці вважають за краще використовувати для піци соус зі свіжих помідорів: м'якоть отримує первинну термічну обробку і зберігає максимум вітамінів і приємною томатної солодощі. Трави за смаком - чебрець, розмарин, базилік. Особливу пряну ноту надає сушений орегано.

5 найпопулярніших варіантів італійської піци

Маргарита – моцарелла, свіжі помідори, трохи пармезану, свіжий базилік і крапелька оливкової олії.

Маринара – помідори, часник, оливкова олія, орегано, іноді каперси або анчоуси;

Чотири сиру – на вершковому або томатному соусі розплавлені обов'язкові моцарелла і пармезан + два сиру на вибір.

Дьябло – салямі і гострий перець з Калабрії.

Пепероні – з пряною ковбаскою.

У мережі ресторанів Pizza House зібрані кращі рецепти італійської піци з різними варіаціями соусу й начинок. Тепер клієнти піцерії можуть замовити піцу з двох половинок улюблених варіантів меню. Смачно і економно.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024