Секрети справжньої італійської піци
Всі варіанти піци перерахувати неможливо – постійно з'являються нові поєднання смаків, соуси, бортики, склад тіста і топінги.
Яка піца по праву може називатися італійською?
Тісто та начинки
В супермаркетах Флоренції, Генуї та Риму піцейоло вибирають особливий сорт борошна «два нулі». Це біле борошно, з твердих сортів пшениці, з вмістом білку від 14%. Дріжджі виключно свіжі, трохи оливкової олії та морська сіль. Рослинна олія для італійців - моветон, зате в Америці такий варіант вважається прийнятним.
Тісто для італійської готується мінімум 10 годин:
- 2 години на відпочинок;
- потім тісто розділяють на однакові кульки;
- 8 годин на підготовку до випічки в сухому прохолодному місці.
Піцейоло розминає тісто руками, розтягує його на всі боки і поступово формує коло діаметром до 35 см. Тісто для італійської піци тонке - до 4 мм. Це дозволяє випікати корж з начинкою за лічені хвилини й отримати тонку хрустку скоринку знизу. Додали начинку, посипали сиром та відправили в піч на 2-8 хвилин – до моменту, поки не розплавиться сир.
Інгредієнти для піци вибирають за принципом швидкості приготування:
- овочі, зелень або гриби, які можна їсти сирими;
- салямі, пепероні, баварські ковбаски, шинка, прошутто, бастурма;
- морепродукти, лосось і тунець, що не потребують тривалої термічної обробки;
- попередньо відварене чи смажене на грилі м'ясо, курятина.
Соус
Класичний томатний соус - це пюре з м'якоті очищених від шкірки томатів з сіллю, сумішшю перців і приправ. Італійці вважають за краще використовувати для піци соус зі свіжих помідорів: м'якоть отримує первинну термічну обробку і зберігає максимум вітамінів і приємною томатної солодощі. Трави за смаком - чебрець, розмарин, базилік. Особливу пряну ноту надає сушений орегано.
5 найпопулярніших варіантів італійської піци
Маргарита – моцарелла, свіжі помідори, трохи пармезану, свіжий базилік і крапелька оливкової олії.
Маринара – помідори, часник, оливкова олія, орегано, іноді каперси або анчоуси;
Чотири сиру – на вершковому або томатному соусі розплавлені обов'язкові моцарелла і пармезан + два сиру на вибір.
Дьябло – салямі і гострий перець з Калабрії.
Пепероні – з пряною ковбаскою.
У мережі ресторанів Pizza House зібрані кращі рецепти італійської піци з різними варіаціями соусу й начинок. Тепер клієнти піцерії можуть замовити піцу з двох половинок улюблених варіантів меню. Смачно і економно.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром