У рожищенському притулку виявили порушення

13 Листопада 2020, 09:11
6203

Фахівці перевірили, як живуть вихованці у притулку для дітей Служби у справах дітей Волинської обласної ради, що знаходиться у Рожищі.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Офісу омбудсмана України.

Порушення під час візиту до закладу фіксували монітори: працівниця Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Прашко, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Волинській області Віталій Єлов та громадський монітор Антоній Мельник.

Вони звертали увагу на усунення порушень, виявлених під час попереднього візиту, який відбувся у 2018 році. 

Від вихованців притулку нарікань на застосування щодо них неналежного та такого, що принижує людську гідність, видів поводження та покарання, не надходило.

Дітям надається медична та психологічна допомога. З 1 лютого 2018 року в притулку працює практичний психолог.

У Закладі забезпечують цілодобовий медичний супровід. Проводять медичні огляди новоприбулих вихованців, за результатами яких персонал медичного пункту виконує медичні призначення лікарів.

Водночас не усунуто деякі порушення. Зокрема не демонтовано стаціонарні решітки на вікнах, що є порушенням правил пожежної безпеки.

Для забезпечення належного догляду та розвитку дітей не вистачає працівників. Зокрема, відсутня посада музичного керівника, що є актуальним, особливо в умовах ізоляції дітей та обмеження їх виходу за територію установи.

Не передбачили посади помічника кухаря. Кухар притулку зобов’язаний не лише готувати страви для п’ятиразового харчування, але й мити посуд. Ураховуючи, що у закладі одночасно може перебувати до 40 дітей, це може впливати на якість приготування страв та дотримання санітарно-гігієнічних вимог.

Є легковий автомобіль, але його технічний стан не відповідає вимогам щодо безпечного перевезення та транспортування дітей.

Фахівці районної служби у справах дітей не складають індивідуальних програм соціального захисту дітей.

Не забезпечили навчання дітей в закладі середньої загальної освіти згідно з укладеним договором. Заняття з окремих предметів проводять вихователі притулку в різновіковій групі.

Не забезпечили зв'язок із зовнішнім світом – відсутній доступ до Інтернету та суттєво обмежили право користуватися мобільними телефонами.

За результатами моніторингового візиту підготують листи до Волинської обласної державної адміністрації та керівника установи.



Коментарі
13 Листопада 2020, 13:42
Шановні перевіряючі, чи маєте ви практичну тяму працювати з такими дітьми!!!!! Чи тільки теоретично здатні складати якісь там ПРОГРАМИ !!!!! Перехрестіться! <br/>Грати ???? Та вони , як засіб безпеки!<br/>Інтернету не має??!!! Головне: належні умови , сон у чистому ліжку, гарячий борщ, спілкування з адекватними людьми, навчання, розвиток, є кому запитати : &amp;quot;Як ти?&amp;quot;. Є кому потурбуватись. Адже діти пройшли школу життя, дякуючи (часто) своїм батькам!!!<br/>ГОРЕ ПЕРЕВІРЯЮЧІ , автомобіль несправний??? ТО хто його має лагодитим і за чий кошт . запитайте краще??
13 Листопада 2020, 14:49
&lt;p&gt;Ці перевіряючі не читають коментарі на сайті Район Рожище, тому напиши чітко і по діловому: перевіряючі такі ж дол***и, як і практично більшість українських чиновників, активістів, громадських діячів та іншої срані.&lt;/p&gt;
13 Листопада 2020, 15:03
Це ж наші решітки! Дякуємо за рекламу наших решіток.
13 Листопада 2020, 17:16
Україна - це йевропа. Можна ще демонтувати решітки в сізо, колоніях, тюрмах, а сідєльцям роздати марафєт і шпалєри.
13 Листопада 2020, 17:17
Цей Єлов дебіл разом з соперевіряючими. Хай ідуть помічником кухаря посуд мити
13 Листопада 2020, 17:25
3робіть зарплату сто тисяч гривень і відбою небуде від бажаючих бути помічником кухаря. Навіть рожищенські звьозди патріотизму побіжать на таку роботу.
13 Листопада 2020, 22:40
Дубчучку на нари .... Службу розiгнали ...<br/>Все одно пicля нового року буде Луцька служба...
13 Листопада 2020, 22:59
Поплавала та Дубчучка на Чорному морi, та все за рахунок держави. А й да керiвник служби та керiвник аппарату рда в однiй особi... Кругом встига.. де наливают ...
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024