«Ми повинні дбати про людей завжди», – Інна Сергійчук

20 Жовтня 2020, 15:17
4409

Адвокат, державний управлінець, голова Рожищенської районної організації Політичної партії «Європейська Солідарність». 14 років трудової діяльності присвячені соціальному захисту населення нашої громади.

Працюючи на посаді юрисконсульта територіального центру Рожищенского району завжди опікувалася питаннями соціального захисту незахищених верств населення, тому коли почала працювати на посаді заступника голови Рожищенської районної державної адміністрації, мною було ініційовано створення Комплексної програми соціального захисту населення Рожищенського району.

Основна мета Програми – вирішення невідкладних питань матеріально-технічного, медичного, соціально-побутового обслуговування  громадян району, які опинилися в складних життєвих обставинах, здійснення конкретних заходів, спрямованих на забезпечення права кожного громадянина на достатній життєвий рівень, надання адресної підтримки незахищеним верствам населення, підвищення рівня соціального захисту учасників АТО, членів їх сімей та родин,  поліпшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з регіональними громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО та членів їх родин, створення у суспільстві атмосфери підтримки та поважного ставлення до даної категорії громадян.

Протягом 2017-2019 років люди, які опинилися в складній життєвій ситуації, мали можливість звернутися та отримати матеріальну допомогу. 

Так у 2017 році виділено з районного бюджету 1 128 900 грнивень та надано матеріальні допомоги: 206 громадянам району для лікування на суму 341800 грн.; 6 громадянам, які проходять курс лікування гемодіалізом у Волинській обласній лікарні на суму 26400 грн.; 3 громадянам, хворим на цукровий діабет, які користуються інсуліновими помпами на суму 108000 грн.; 3 стомованим хворим на суму 41000 грн. Надано одноразові  виплати до пам’ятних та знаменних дат: 5 сім’ям загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції – до Дня захисника України на суму 21600 грн.; 3 сім’ям загиблих в Афганістані – до Дня виведення військ з Афганістану на суму 10800 грн; 11 інвалідам війни, які приймали участь в антитерористичній операції - до Дня незалежності України на суму 110000 грн.; 4 полоненим під час антитерористичної операції - до Дня незалежності України на суму 40000 грн.; 9 воїнам ОУН-УПА - до Дня захисника України на суму 18000 грн.; 17 інвалідам війни та учасникам бойових дій, яким виповнилося 90 років – до Дня пам’яті та примирення на суму 34000 грн.; 19 інвалідам по зору I та II групи, які не мають будь-яких інших пільг – до Міжнародного дня інваліда на суму 38000 грн.

Надано одноразову матеріальну допомогу 36 сім’ям військовослужбовців за контрактом на суму 108000 гривень. 

Профінансовано районні громадські організації, які мають соціальне спрямування:

  • Рожищенське районне об’єднання учасників АТО на суму 30000 грн.; 
  • Рожищенську районну організацію інвалідів «Союз організацій інвалідів України» на суму 7000 грн.; 
  • Рожищенський районний осередок Волинської обласної асоціації дітей-інвалідів «Особлива дитина» на суму 5000 грн.

Виплачено компенсації за надані послуги з пільгового зубопротезування інвалідам війни та учасникам бойових дій, почесним донорам на суму 80000 грн.
До новорічно-різдвяних заходів придбано подарунки дітям учасників антитерористичної операції на суму 29981,78 грн.

В 2018 році профінансовано одноразову грошову допомогу 7 хворим на гемодіаліз на суму 35,2 тис.грн., 6 стомованим хворим – 61,0 тис.грн., та 3 хворим на цукровий діабет – 108,0 тис.грн.

Проведено відшкодування Рожищенській районній центральній лікарні  100 тис.грн. за надання пільгового зубопротезування інвалідам війни, учасникам бойових дій, почесним донорам України, передбачених Комплексною програмою соціального захисту населення Рожищенського району на 2017-2020 роки.       
Виплачено одноразову матеріальну допомогу 36 інвалідам та малозабезпеченим особам на суму 25,2 тис.грн.

Обсяг фінансових ресурсів щодо виконання Програми на 2019 рік становив 600 000,00 грн. Проведено  виплату  одноразової  грошової  допомоги  бійцям-добровольцям (АТО) на суму 20,0 тис. грн., членам  сімей  загиблих  в  АТО  на суму 3,6 тис. грн., щорічну  виплату  6  сім`ям  загиблого  (померлого) учасника  антитерористичної операції в сумі 21,6 тис. грн.

Відшкодовано  районній  лікарні  кошти  в  сумі  59,7  тис.  грн.  за  надання пільгового  зубопротезування  інвалідам  війни,  учасникам  бойових  дій, почесним донорам України.

Здійснено  одноразову  щорічну  виплату  13  інвалідам  ВВВ  та  учасникам бойових дій, яким виповнилось 90 років, на суму 24,0 тис. грн.
Не зважаючи на важкі часи щодо наповнення районного бюджету завжди відстоювала фінансування Комплексної програми соціального захисту населення, розуміючи важливість її існування для людей.

На сьогоднішній день ми бачимо що звертатися у разі хвороби чи пожежі не має до кого, оскільки Програма не працює в силу відсутності фінансування (надходження в районний бюджет знизились).

Щоденно спілкуючись з нашими виборцями чую про те що люди відчувають себе покинутими напризволяще, ще й в умовах пандемії, коли ціни на медикаменти є неконтрольованими, державою не покриваються видатки на лікування COVID та онкологію, а підняття зарплат і пенсій є мізерними. 
Тому при формуванні бюджету нової Рожищенської міської громади вважаю за необхідне відновлення роботи Програми по підтримці людей котрі опинилися у важкій життєвій ситуації.

Кандидатка в депутати до Рожищенської міської та Луцької районної ради від політичної партії «Європейська Солідарність» Інна Сергійчук

26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024