В Україні оголосили День жалоби за загиблими в авіакатастрофі на Харківщині

26 Вересня 2020, 12:15
1944

Внаслідок страшної трагедії – падіння літака Ан-26 біля Чугуєва на Харківщині – Україна втратила 26 своїх достойних синів. 25 загинули на місці та один – від опіків, несумісних із життям, у лікарні. Ще один хлопець перебуває на лікуванні.

Про це йдеться на сторінці президента України Володимира Зеленського.

«Ми втратили молодих хлопців-курсантів і досвідчених військових, у яких попереду було все життя і, впевнений, не одна бойова звитяга. Важко підібрати слова, щоб висловити біль від цієї втрати. Важко знайти потрібні фрази, щоб втішити батьків, дружин і діточок загиблих воїнів», – пише Володимир Зеленський.

Він підписав указ про оголошення 26 вересня Днем жалоби в Україні.

«Держава має забезпечити лікування постраждалого курсанта й надати компенсації тим, хто втратив близьких. Україна не забуває своїх героїв. Наполягаю на тому, щоб причини цієї авіакатастрофи були оперативно з'ясовані, а розслідування було об'єктивним і неупередженим», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили Район.in.ua у Харківському національному університеті Повітряних Сил, жителів Волині та Рівненщини серед загиблих та потерпілих немає.

Довідково: 25 вересня до рятувальників надійшла інформація, що поблизу міста Чугуїв на відстані близько двох кілометрів до військового аеропорту сталося падіння літака АН-26Ш Збройних Сил України, з подальшим загорянням. О 21:53 пожежу літака ліквідували.

За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту).

Станом на 10:50, хлопець, який внаслідок авіаційної катастрофи перебував у лікарні у вкрай важкому стані, помер. Усього загинуло 23 людини, одна особа постраждала, пошуки трьох осіб тривають.

Створили державну комісію для з'ясування всіх обставин та причин цієї катастрофи.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024