Рожищанам нагадують про штрафи за спалювання сміття та листя

04 Вересня 2020, 12:21
7232

Наприкінці літнього періоду та на початку осені рожищани починають господарювати на городах, подвір’ях, прибудинкових територіях. І, на жаль, часто таке прибирання завершується спалюванням залишків сухої трави, листя та різного сміття.

Про це йдеться на сайті Рожищенської міської ради.

Добрі наміри при наведенні чистоти й порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і завдавати шкоди здоров’ю людей.

«Нагадуємо, що дим від спаленої рослинності складається з дрібних часточок, які містять компоненти-забруднювачі. При потраплянні в органи дихання, ці мікроскопічні часточки можуть досягти найглибших ділянок легень і залишатися там місяцями й навіть роками, спричинюючи респіраторні захворювання. У більшості випадків листя не горить, а просто тліє, чим сприяє вивільненню великої кількості вуглеводнів», – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим нагадують, що згідно з Правилами благоустрою міста Рожище громадянам забороняється спалювати суху природну рослинність або її залишки. Це – пряме порушення природоохоронного законодавства, що може завершитись накладанням штрафу як на фізичних (від 340 до 1360 гривень), так і на юридичних осіб (від 850 до 1700 гривень).

Читайте також: Добриво замість онкохвороб: як позбуватися листя і бадилля без отруйного диму

Коментарі
04 Вересня 2020, 23:17
Що нагадали, треба йти картоплиння спалити..
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024