«Він повертає імена в історію», – Віктор Корсак презентував першу книгу з десятитомника творів свого батька

31 Липня 2020, 14:50
2675

Доктор економічних наук, голова Ради директорів VolWest Group Віктор Корсак записав блог, у якому презентував першу книгу з майбутнього десятитомника творів свого батька Івана Корсака.

Відеопрезентацію Віктор Корсак зробив на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, до першої книги увійшли два історичні романи – «Отаман чайка» та «Немирів ключ». Факти у них документальні, проте викладення – високохудожнє.

Свою розповідь про книгу Віктор Корсак розпочав із роздумів про те, що ж таке хороше мистецтво і мистецтво загалом.

За його словами, вчені досі дискутують про те, як саме мистецтво може змінювати людей і світ. Зараз можна виокремити два напрямки: інноваційно-історичний та естетичний. Тобто, твір має мати якусь інновацію та описувати події, які раніше не описували.

Читайте також: Письменників запрошують позмагатися за здобуття премії Івана Корсака

В естетичному аспекті виділяють три напрямки, якими має володіти твір. Зокрема, це єдність, складність і інтенсивність. І між ними має бути баланс.

Віктор Корсак наголошує, що твори його батька якраз є творами мистецтва. Тому що Іван Корсак у своїх книгах відображає багато історичних фактів, які були забуті, та повертає імена в історію.

«Його інновація полягає в тому, що в нього є виражений ритм між художніми елементами і документальними. Він вніс щось нове в літературу, зумівши об’єднати формальні речі, які важливі для істориків, і емоційні, які важливі для звичайного читача. Для його творів характерна єдність – кожен епізод знаходиться на своєму місці. У його романах немає випадкових елементів. Кожен епізод має своє значення», – пояснює Віктор Корсак.

Він додає, що творчість Івана Корсака стане вагомим внеском у розвиток культури нашої нації і допоможе прийдешнім поколінням краще зрозуміти нас та наших предків.

Обкладинка книги
Обкладинка книги

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024