На місці знищеного пожежею будинку у Рожищі вже звели стіни

02 Липня 2020, 12:23
7893

На місці знищеного пожежею будинку на вулиці Сухарева у Рожищі будівельники вже звели стін.

Про це Район.Рожище розповіли погорільці.

«Попри всі труднощі, які випали на долю жителів нашого будинку, і в дощ, і спеку забудовники працюють, не покладаючи сил і здоров'я. Завдяки їм будівництво не стоїть на місці. За два тижні з'явилися стіни нашого будинку, які зростуть до покрівлі», – діляться постраждалі від пожежі.

Вони висловлюють вдячність усім, хто долучився до відбудови їхнього будинку. Це:

  • голова Рожищенської районної адміністрації Сергій Шкода;
  • мер міста В'ячеслав Поліщук;
  • «Національний корпус» на чолі з Іриною Ющук;
  • депутат Верховної Ради В'ячеслав Рубльов;
  • депутат обласної ради Сергій Котюк;
  • голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко
  • місцеві підприємці Володимир Безверхий, Руслан Деречинський, Олександр Чернишин.

«Не залишаються осторонь небайдужі люди, які до сьогоднішнього дня підтримують матеріальною допомогою. Це: ОСББ «Святковий» будинок 91, Носачевичівська загальноосвітня школа, спортивна школа, ліцей № 4, школа № 1, місцева поліція, волинський благодійний фонд «Дитяча місія Україна», а також багато пересічних рожищан, будівельні магазини «Нова Оселя», «Система Фасадів» і місцеві релігійні громади. Щиро вдячні всім небайдужим. З повагою усі жителі будинку!» – дякують погорільці.

Після зведення стін, планують перейти до покрівлі. За попередніми обрахунками, покрівельні роботи разом із матеріалами обійдуться у понад 200 тисяч гривень. Фінансову допомогу можна надсилати за такими реквізитами:

Філія-Волинське ОУ АТ «Ощадбанк» міста Луцьк
МФО – 303398
Номер поточного рахунка: UA953033980000026005300428389
Код отримувача: 37828424
Одержувач: ОСББ «Динамовці»

Нагадаємо, повідомлення про займання на «101» надійшло о 14:47 18 травня. Масштабну пожежу у Рожищі гасили екіпажі рятувальників з Копачівки, Переспи, Ківерців та Луцька. Усього залучили 40 рятувальників та вісім одиниць техніки. Також допомагали місцеві мешканці, вони відрами наповнювали пожежну машину.

Внаслідок пожежі знищено майно на 400 метрах квадратних, 11 сімей залишилось без даху над головою.

За дорученням голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйкакожній сім’ї нададуть допомогу з обласного бюджету в сумі 10 тисяч гривеньТаку ж суму отримають сім’ї і з районного бюджету. Ще 370 тисяч гривень на допомогу погорільцям виділила Рожищенська міська рада.

На початку червня розпочалося будівництво будинку – будівельники виставили опалубку та укріпили фундамент капітальних стін колишнього гуртожитку.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024