У Рожищі почали відбудовувати знищений пожежею гуртожиток

03 Червня 2020, 09:14
6047

У Рожищі на вулиці Сухарева будівельники виставили опалубку та укріпили фундамент капітальних стін гуртожитку, який знищила пожежа.

Про початок будівництва розповіла місцева волонтерка Ірина Ющук.

Необхідні для укріплення фундаменту будівельні матеріали надали підприємці з Рожища: Володимир Безверхий забезпечив арматурою, а підприємство «Цунамі» допомогло з бетоном. Деякі матеріали купили також за пожертвувані на відбудову гуртожитку гроші.

Окрім того, підприємець з Луцька Андрій Разумовський надав погорільцям допомогу – частину від необхідної кількості газоблоків для відбудови капітальних стін.

«Однак список потреб іще досить значний: чимало будівельних матеріалів, оплата праці будівельників», – зазначає Ірина Ющук.

Завдяки небайдужим людям які перераховували та продовжують перераховувати гроші на банківський рахунок, вдалося зібрати понад 102 тисячі гривень. До збору коштів долучилися підприємці Рожищенського ринку, місцеві релігійні громади Михайлівської церкви та Євангельських християн-баптистів.





Нагадаємо, повідомлення про займання на «101» надійшло о 14:47 18 травня. Масштабну пожежу у Рожищі гасили екіпажі рятувальників з Копачівки, Переспи, Ківерців та Луцька. Усього залучили 40 рятувальників та вісім одиниць техніки. Також допомагали місцеві мешканці, вони відрами наповнювали пожежну машину.

Внаслідок пожежі знищено майно на 400 метрах квадратних, 11 сімей залишилось без даху над головою.

За дорученням голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйкакожній сім’ї нададуть допомогу з обласного бюджету в сумі 10 тисяч гривеньТаку ж суму отримають сім’ї і з районного бюджету. Ще 370 тисяч гривень на допомогу погорільцям виділила Рожищенська міська рада.

Також охочі можуть допомогти фінансово на рахунок об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Динамовці». Окрім того, склали список речей, яких потребують люди. Голова Рожищенської районної державної адміністрації звернувся до будівельників Волині з проханням допомогти погорільцям.

Читайте також: У Рожищі на місці пожежі обвалилася стіна, постраждав чоловік

Коментарі
03 Червня 2020, 13:19
А де всрані патріоти на чолі з дулькою, чого не збирають гроші? Чи то не вигідно
03 Червня 2020, 13:47
Зря стараються, ці самогонщики всерівно спалять. все життя на халяву. гуртожиток на халяву, спалили, відбудують на халяву знов спалять, якби самі за свої кошти збудували то відносильсь зовсім по другому і не перегружали проводку в будинку самогоними апаратами.
03 Червня 2020, 14:13
Для тих підлих самогонщиків це мабуть кара Господиня за пролиті сльози жінок і матерів, скільки людей погубили а інших жителів дуже шкода, бо заробляли гроші потом і кров'ю.
03 Червня 2020, 15:17
що правда то правда.
03 Червня 2020, 15:20
Добре що Безверхий і Деричинський бізнесмени, а не голота та алкаші. Якби не вони, то голота все довкола здала б на металолом і гроші пропила.
03 Червня 2020, 15:25
Якщо поліція незакривала ту самогонну гуральню, теж нехай щось придбає для відбудови гуртожитку. Коментар 11:13 правильно пише - за сльози від торгівлі горілякою рано чи пізно буде розплата.
03 Червня 2020, 21:54
Самогонні апарати на газу,баран.<br/>То давайте будим всі пожежі скідати на самогонні апарати?<br/>Майже на кожній вулиці продають і чомусь хати негорять,чи всі хто гонить самогонку 3 фази мають в будинку лінія не перегружається?
04 Червня 2020, 01:56
рОЖИЩЕ- село патріотів,дієвих людей.
04 Червня 2020, 12:28
Баран ти, звітки в тебе така інформація, може ти і самогонщик з погорілого будинку, в гаражах там теж газ проведений в яких женуть самогон, пристав собі ні, а гараж підключений від квартири в гуртожитку з який і почався пожар.
05 Червня 2020, 06:53
Бабтисті показушники жіночку з двома дітками вигнали з житла з церкви, а зараз допомагають погорільцам, нових,,адептов &amp;quot; собі затягують?
05 Червня 2020, 21:13
До Юрія.Так я теж знаю цю жіночку ми разом працюємо на заводі,я чув як їй син дзвонив і казав,що якісь там штунда відібрав в них обігревоча, а у них у кімнаті 14 тепла всього було.Ця жіночка ще позичала в мене гроші,бо не було за що зняти житло,вже вона віддала,але мені її дуже шкода,а ці штунда зробили їй таки умови життя, що вона була вимушена від них піти.
05 Червня 2020, 21:38
А що ви хотіли від штундів? Вони такі самі &amp;quot;глибоковіруючі набожні&amp;quot; люди, як і всі довкола. Без вигоди і халяви нафіг ніхто нікому непотрібен. Кожен робить так щоб собі було добре, навіть великі патріоти, а тут якісь вср@ні сектанти.
05 Червня 2020, 21:56
от тільки не треба ляля. всі добре знають про яку це жіночку йде мова! їй мабуть все Рожище помагало як вона зі сходу сюди приїхала. але цієї допомоги було все мало і мало. і всі не так ставляться і всі не так їй помагають. і мова не тільки про штунд. все було не так
05 Червня 2020, 22:17
Жінки у яких нерегулярне статеве життя, у яких пмс, у яких падружка, крім чоловіка, має щей коханця -- завше всім невдоволені.
07 Червня 2020, 16:48
Причому тут ля ля? Жінка втратила все,ці штунди прихистили її,казали їй що з двома з дітками може жити в них скільки треба,а зара зробили всі умови щоб вона пішла від них, бо знеї нічого не мона брати,це як вони по людські? Чи по вірі своїй так з робили? Та я їй теж хотів допомогти,але вона від допомоги відказала,тож не треба вам ля ля що їй все мало,в неї дітки завжди чистити та доглянуті,та і вдягае вона їх дуже гарно,часто бачу як вона речі їм у магазині купляе
08 Червня 2020, 06:41
Я знаю теж цю жіночку,дуже гарна і роботяща, все для діточок старається, а вам наприклад вона не подобається, бо вона вам робила зауваження ,бо ви працюєте в дитячому садочку і дуже не гарно ставилися до діток,а вона меж іншим захищали від вас наших діток,а не свою дитину,ось вона вам і не подобається.Люди майте добро в душі,не треба бути байдужими до чужої біди
08 Червня 2020, 11:41
Знаючи, які пришибляні рожищани, немає чому дивуватись. Правильно ви, Ольга, написали. Але чому не спалось вам в ніч глухую?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром