Завершили ремонт дороги Переспа – Кременець, дають п'ять років гарантії

13 Червня 2020, 09:11
5796

Завершилися ремонтні роботи на ділянці автошляху М-19, що пролягає між населеними пунктами ПереспаКременець Рожищенського району.

Ремонт дороги тут розпочався у 2019 році. Торік відновили 2,6 кілометра дороги на цьому відрізку, цьогоріч протягом березня-травня відремонтували ще 5,4 кілометра. Про це повідомили у службі автомобільних доріг у Волинській області.

На ділянці, загальною протяжністю 8 кілометрів, влаштували трьохшаровий дорожній одяг, завтовшки 30 сантиметрів. Він складається з міцної основи зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, вирівнюючого шару з крупнозернистої асфальтобетонної суміші та верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Таке дорожнє покриття слугуватиме понад десяток років, а підрядне підприємство «Луцькавтодор-Сервіс» надає на нього п’ятирічний гарантійний термін, протягом якого за власні кошти усуватиме всі недоліки, що виникатимуть на цій ділянці.

У рамках ремонту цього об’єкту облаштували 10 зупинкових майданчиків, встановили шість автопавільйонів, п'ять світильників для освітлення пішохідних переходів, 136 дорожніх знаків, 164 сигнальних стовпчики, 310 метрів бар’єрного огородження, нанесли дорожню розмітку.

Також влаштували 6,8 кілометра місцевого проїзду, по 300 метрів тротуарів і пішохідних доріжок, відремонтували міст через річку Лютиця в селі Козин та виконали ряд інших робіт, передбачених проєктно-кошторисною документацією.

Наразі від Луцька у напрямку Ковеля є понад 28 кілометрів дороги європейської якості. Поки лише до села Переспа.







Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024