У Рожищенській РДА відбулося засідання робочої групи з питань децентралізації

24 Березня 2017, 16:40
3467 Джерело: glavcom.ua

23 березня 2017 року відбулося засідання робочої групи з питань добровільного об’єднання територіальних громад.

Обговорення проходило за участю заступника голови райдержадміністрації Інни Сергійчук, начальника  управління фінансів райдержадміністрації Лілії Клебанської, представників ЗМІ, громадських організацій, міського, селищного, сільських голів. Йдеться на офіційному сайті Рожищенської РДА.

Заступник голови райдержадміністрації повідомила, що нарада відбувається з ініціативи сільських голів, та закликала всіх до продуктивного діалогу. Інна Євгенівна зауважила, що доцільно було б прискорити процес добровільного об’єднання громад, адже централізоване освоєння коштів відкриє чималі можливості новоствореній громаді для розвитку інфраструктури, освіти, культури та ін. Та й часу для добровільного об’єднання лишилося небагато – лише до 30 травня 2017 року.

rozhadm.gov.ua
rozhadm.gov.ua

Начальник управління фінансів райдержадміністрації представила перспективний план формування спроможних територіальних громад, зосередивши увагу на їх економічній спроможності, оскільки фінансове підґрунтя – важлива умова функціонування громади, її добробуту. Адже об’єднані територіальні громади отримають більше повноважень та значний фінансовий ресурс, а також прямі стосунки із державним бюджетом. Лілія Юріївна зауважила про виграшні, у фінансовому плані, моменти. Зазначила, що йдеться про державну підтримку ОТГ та ряд переваг.

rozhadm.gov.ua
rozhadm.gov.ua

Міський голова В’ячеслав Поліщук проінформував присутніх про результати громадського обговорення в м. Рожище, під час якого громадянами підтримано ініціативу депутатів об’єднатися в єдину Рожищенську міську територіальну громаду з Руднянською, Топільненською, Кременецькою, Пожарківською, Рудко-Козинською та Кобченською сільськими радами з адміністративним центром в м.Рожище. У відповідні сільські ради надіслано листи з пропозицією про добровільне об’єднання громад в даному форматі. Тому В’ячеслав Поліщук ще раз закликав сільських голів максимально швидко їх вивчити та організувати на місцях громадські обговорення.

rozhadm.gov.ua
rozhadm.gov.ua

Копачівський сільський голова Олександр Совтис повідомив про ініціативу об’єднатися в Копачівську об’єднану громаду сіл Уляники, Іванчиці, Березолуки, Залісці, вже скеровано листи у відповідні сільські ради з пропозиціями об’єднатися. Сільський голова звернувся до представників райдержадміністрації з проханням надати консультативні послуги.

Переспівський сільський голова Віктор Лук'янчук повідомив про результати громадського обговорення пропозиції добровільного об’єднання у Переспівську об’єднану громаду сіл Линівка, Малинівка, Богушівська Мар’янівка, Забара, Мирославка, Трилісці, Переспа, Любче, Тихотин, Бортяхівка, Козин, Рудка-Козинська, Мильськ, Берегове, Літогоще, Іванівка, Корсині  з центром у с. Переспа – депутати сільської ради одноголосно підтримали запропонований формат Переспівської об’єднаної громади.

rozhadm.gov.ua
rozhadm.gov.ua

Учасники зустрічі активно обговорювали питання ОТГ та задавали питання щодо реалізації перспективного плану, які їх найбільше хвилювали, зокрема, питання фінансової спроможності територіальних громад, питання виборів депутатів у об’єднаній територіальній громаді, обговорювали Закон України «Про добровільне об’єднання громад».

Заступник голови районної державної адміністрації Інна Сергійчук подякувала всім присутнім за активну участь та закликала голів сільських, селищної, міської рад до активних дій та рішень щодо створення спроможних об’єднаних громад згідно чинного законодавства.

Коментарі
24 Березня 2017, 18:59
То де Рудко-Козинська с\Рада в м.Рожище чи с.Переспа.
24 Березня 2017, 19:08
В підсумку буде в с. Копачівка
24 Березня 2017, 22:05
А де буде Сергійчук та Клебанська
24 Березня 2017, 23:08
В тому місці де їм і належить. )))
24 Березня 2017, 23:18
ой, а де Поліщук буде, вже скоро лусне
24 Березня 2017, 23:37
Не вперше читаю, що добровільне об'єднання територіальних громад обмежене в часі (до 30 травня). Хто знає де ця дата прописана (законодавчий акт, ст., п., п.п., і т.п.)?
25 Березня 2017, 00:35
ви точно лусните
25 Березня 2017, 00:39
Ох і " раздобрела" ж Клебанська...
25 Березня 2017, 00:49
Не чіпляйтеся до міського голови.він-номальний мужчинка а ви худющі певно заздрите!
25 Березня 2017, 05:05
ТО я серйозно.....питаю поясніть тупому.
25 Березня 2017, 12:38
Куди вирішить громада, там і буде.
25 Березня 2017, 15:48
З ким буде Ворончинська сільська рада? Касянчуковий не надійний депутат районної ради. Обери її головою громади Вона вміє ділити гроші. Тобі навіть не снилося як, переплюне Клебанську
25 Березня 2017, 16:17
Оберіть таньку Новосад то вона поділить гроші
25 Березня 2017, 17:57
а гайворонська під час засідання робочої групи бухала з ярмолюком і музикої після садіння лісу. Виглядає на те що порятунок лісу в пріоритеті в голови рда. питання чи знає про це її шеф гунчик . чи може вона злякалася що прийшов міський голова якого вона на цю зустріч незапросила. а вийшло так що майже годину поліщук вів засідання і відповідав на питання бо як вино з того що там відбулося рда жодної пояснювальноїї роботи серед сільських голів не лише непроводила а й непроводить .крісла зберегти під своєю попою ой як хочеться!!!
25 Березня 2017, 19:17
Поліщук скоро лопне брехні. Нехай назве статті в законі де написано що до 30 травня. Треба об'єднатись. Нехай св Рожищі на веде порядок а не в інших сільських радах. Що він зробив? Не господар.
25 Березня 2017, 20:01
Назви себе . Якщо боїшся, принаймі пиши грамотно!!
26 Березня 2017, 23:04
Не треба дробити громади. Сьогодні у Польщі прийшли до висновку що самодостатньою є громада що нараховує 70 тис. громадян. Тож для початку у районі вистачило б дві громади.
27 Березня 2017, 12:56
Цілком підтримую Леоніда! З досвіду ОТГ області видно, що подрібнення ні до чого позитивного не приведе. Рентабельним буде одна рожищенська громада в межах району. Дуже прикро, що у нашому районі підтверджується приказка "Де три українця - там три гетьмани". Хлопці- думайте про майбутне району, а не за свої кишені!!!!
27 Березня 2017, 17:24
Хоч аватар, але мудро написав. Думають тільки за свої кишені, а не за громади. Немає в нас у районі мудрих керівників. Страшно на це дивитись і сприймати.
28 Березня 2017, 00:20
Особливо Щуринський сільський голова,гониться по селах,чуть не лопне.Зареєстрована кабміном Доросинівська ОТГ і все .Хай обеднуються.А то Карпюк боїться корито втратити.Напевно дуже привик керувати.
25 Квітня 2017, 22:26
Кап'юк ? Вміє керувати.? Він все просрав нажите селянами на чолі з мудрим А.Д.Максімовим. Похапав, похапав все забрав. Він навіть перекричить Мєдного. Змагайтеся хлопці. змагайтеся. А громада буде в Доросинях.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024