Як використовувати олію для тіла: три варіанти

28 Травня 2020, 11:13
7622

Цікаво, що олію для тіла використовували ще 5000 років тому, якщо зробити крок назад до історії. У Стародавньому Єгипті жінки та чоловіки вміло користувалися цим засобом для тіла за будь-якої потреби.

У Давньому Римі навіть існувала спеціальна посада серед обслуговчого персоналу вельмишановних персон – cosmetae. Це раб, який допомагав своєму господарю правильно та своєчасно пестити його тіло за допомогою ароматичних олій. 

Для чого необхідна косметична олія?

Насамперед такі доглядальні засоби є найкращими провідниками зволожувальних і живильних компонентів до клітин шкіри. На відміну від звичайного крему, вони довше зберігають свою дію та запобігають передчасному вивільненню молекул води та вітамінів з клітин.

Також вони виконують і інші функції:

  • роблять шкіру оксамитово-ніжною на дотик, чудово пом’якшують;
  • надають натурального сяяння, що випромінюється зсередини;
  • активно борются с віковими змінами, розгладжуючи зморшки, підтягують, допомагають зберегти еластичність шкіри;
  • підтримують шкіру та запобігають її розтягуванню, наприклад під час вагітності;
  • сприяють покращенню мікроциркуляції крові — ось чому нерідко використовуються під час боротьби з целюлітом.

Способи використання

  1. Аромат для тіла та зволоження. Використання олії як парфумованого засобу, що додатково живить шкіру та надає їй вологи. Олію необхідно наносити безпосередньо на долоні. Розітріть їх між собою, щоб трішки розігріти ароматичну суміш, а потім – нанесіть на шкіру тіла. Протягом усього дня ви будете насолоджуватися улюбленими ароматами!

  2. Масаж. Можна робити самомасаж по масажних лініях, усі рухи повинні бути плавними та обережними. Ніжно пестіть свою шкіру, втираючи ароматний живильний еліксир. Достатньо декілька крапель для одного нанесення, кожного разу підігрівайте суміш у долонях. Починайте рухатися знизу вгору. З особливою увагою треба поставитися до зони грудей та серця – без надавлювань та інтенсивного тиснення.

  3. Обгортання. Намастіть тіло улюбленою олією та обгорніть проблемну зону, наприклад стегна, талію, верхню частину ніг, харчовою плівкою. Зверху надягніть речі з натуральної тканини. Треба витримати приблизно 40–60 хвилин і змити теплою водою без використання мильних засобів. 

Але, щоб домогтися ефективних результатів, варто звернути особливу увагу на правила використання олії для тіла (https://eva.ua/ua/q-maslo-dlya-tela/). Такий засіб необхідно наносити на шкіру безпосередньо після прийняття ванни або душу. Треба дотримуватися цього правила, щоб косметичний продукт міг краще та глибше проникнути в клітини через розкриті пори розпареного тіла. 

  1. Шкіра тіла обов’язково поглине стільки олії, скільки їй потрібно для повноцінного функціонування, підтримання гідро-ліпідного балансу. Залишки доглядального продукту можна прибрати сухою серветкою. Але не варто розтирати шкіру, щоб не розтягнути її. Достатньо ніжно промокнути, щоб паперова серветка увібрала в себе те, що шкірі не потрібно.
  2. Зачекайте 15-20 хвилин, щоб косметичний засіб почав діяти та поглинатися. Якщо ви відразу почнете одягатися, то є вірогідність забруднити одяг та спідню білизну.
  3. Якщо попередньо скористатися скрабом, пілінгом або гомажем, то ефект від цього продукту буде більш дієвим та помітним.

Існує декілька способів використання олії для тіла, які допоможуть урізноманітнити б’юті-процедури будь-якої жінки.

Насолоджуйтесь своєю оновленою шкірою та отримуйте задоволення від оксамитових дотиків!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024