Рожище: завідувачку ДНЗ №1 визнали винною у вчиненні правопорушень пов’язаних із корупцією

06 Березня 2017, 20:10
12923

У понеділок, 6 березня, в Рожищенському районному суді слухали справу про адмінправопорушення вимог закону «Про запобігання корупції». Відповідачем на якому була Тетяна Лесіна, завідувачка ДНЗ №1 міста Рожище.

За словами прокурора Леоніда Сасюка, зібрані матеріали-докази свідчать про те, що Тетяна Лесіна вчинила адмінправопорушення пов’язані з корупцією передбачені ч. 1 та 2 ст. 172 зі значком 7 КУ «Про адміністративне правопорушення».

3

Зокрема, перебуваючи на посаді завідувачки дитячого садка в умовах реального конфлікту інтересів приймала рішення, які стосуються її близьких осіб – рідної сестри та сина.

Чинне антикорупційне законодавство передбачає, що посадові особи юридичних осіб публічного права, а саме такою за словами прокурора є Лесіна, оскільки вона займає посаду завідувачки садочка, зобов’язана, по-перше вживати заходів щодо недопущення виникнення реальних конфліктів інтересу, повідомити не пізніше наступного робочого дня безпосереднього керівника.

Лесіна ж перебуваючи на посаді завідувачки затверджувала табель робочого дня, виносила накази, які стосуються роботи родичів, а тому приймала рішення  в умовах реальних конфліктів інтересів.

Прокурор  вніс ясність в формулювання «конфлікт інтересів»:

«Як вказує ст. 1 ЗУ «Про запобігання корупції», реальний конфлікт інтересів – це суперечність між приватними інтересами особи та її службовими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи не вчинення дій під час виконання службових повноважень, - зауважив прокурор. - Саме тому Лесіна перебуваючи на посаді завідувачки ДНЗ повинна була, як це передбачено ст. 28 ЗУ «Про запобігання корупції» в час введення в дію нового закону «Про запобігання корупції» повідомити про такий конфлікт свого безпосереднього керівника – начальника, або іншу відповідальну особу з відділу освіти Рожищенської РДА. Для того, щоб керівник мав можливість вжити заходів для врегулювання такого конфлікту інтересів. Наприклад, роботодавець міг би обмежити підпорядкованого працівника у виконанні певних функцій, або здійснювати зовнішній контроль за діями працівника».

1

«Оскільки Лесіна не проінформувала свого безпосереднього керівника, роботодавець був позбавлений можливості врегулювати конфлікт інтересів, - продовжив прокурор Леонід Олексійович. – А тому прошу суд визнати Лесіну винною у вчиненні інкримінованих їй адміністративних правопорушень та призначити покарання в межах санкцій статей».

Також прокурор зазначив, що Лесіна не зловживала своїм службовим становищем. В протилежному випадку, вона б несла відповідальність не за адміністративним, а за чинним Кримінальним Кодексом.

В даному випадку її правопорушення носять формальний характер, оскільки вона не повідомила про конфлікт інтересів та приймала рішення в умовах такого конфлікту інтересів. Саме через це передбачена адміністративна відповідальність.


Проте адвокат Лесіної Віталій Єлов, заперечив прокурору. Він зауважив, що закон не забороняє працювати близьким родичам в одній організації.

За словами самої відповідачки, Тетяни Лесіної, безпосереднім її керівником є Леся Миколаївна Тусевич, методист по ДНЗ. На запитання прокурора, чи знала Леся Миколаївна про те, що у неї в підпорядкуванні працюють близькі особи, Тетяна Юріївна відповіла: «Так, вона це знає».

Але за словами Леоніда Олексійовича, інформація надана з відділу освіти говорить про те, що Лесіна не повідомляла про наявний конфлікт інтересів у відділ освіти Рожищенської РДА.

1

Також Тетяна Юріївна не заперечувала факту, що встановлювала надбавки до посадового окладу родичці Майстук В. Ю. Проте, зауважила, що такі надбавки були встановленні й іншим вихователям. Тетяна Юріївна розповіла суду, що саме вона оформляє табель відробітку робочого часу, адже це входить в її безпосередні обов’язки.

Віталій Єлов також зазначив, що сестру відповідачки Майструк В. Ю. на роботу затвердив відділ освіти та приймала Давидюк, попередня завідувачка ДНЗ. Отже, інформація, що Лесіна та Майструк родичі, була відома в адміністрації. Всі відомості відносно сестри є. Так само, за словами Лесіної, була відкритою інформація про те, що Юрій Лесін її син, адже все проходить через районний відділ освіти та затверджується начальником цієї структури.

Адвокат відповідачки заявив, що звинувачення стосовно Тетяни Юріївни є не обґрунтованими і, на його думку, немає реальних конфліктів інтересів при здійсненні її службової діяльності.

Проте, як виявилося, «знати» на словах є замало. Відповідачка мала б звернутися до відділу освіти у письмовій формі та повідомити керівника про реальний конфлікт інтересів.

Після прийняття рішення суд, в особі судді Івана Сіліча, постановив, визнати Лесіну Тетяну Юріївну винною у вчиненні адміністративного правопорушення та накласти адміністративне стягнення. За частиною 1 ст. 172 КУ «Про адміністративне правопорушення» – 1700 грн, за ч. 2 ст. 172 КУ «Про адміністративне правопорушення»  – 3400 грн, за ст. 26 КУ «Про адміністративні правопорушення» - 3400 та судовий збір 320 грн. 

 

Коментарі
06 Березня 2017, 22:48
А чому такі актині не були коли конфлік інтересів був у Музикі при його приміюанні????
06 Березня 2017, 23:13
Відколи Гойман став Лесіним?
06 Березня 2017, 23:30
бо ми активні а ти пасивний)))) я думаю ти зрозумів
06 Березня 2017, 23:38
Жаль,що мене небуло там як свідка я би мала що розказати)))
06 Березня 2017, 23:59
Про суд було написано в Інтернеті
07 Березня 2017, 00:17
Я всеодно не вірю, що Гойманисі щось буде. Вона скільки страху нагнала на батьків, що всі тільки ждуть вирішення цього питання.
07 Березня 2017, 00:19
Новосад би ще хто роги вкрутив трохи. А то тільки оголосили про конкурс ця спритниця знову якісь мутки закручує.
07 Березня 2017, 00:27
Це є адмін порушення і ніякого криміналу. З роботи за таке незвільняють.
07 Березня 2017, 00:30
То я не поняв де корупція ?? В тому що не повідомила начальника ?? Автор ! назва статті не відповідає тексту та змісту!
07 Березня 2017, 00:44
Батьки здадуть гроші і заплатить штраф <br/>І знову все спочатку.......
07 Березня 2017, 00:53
То ти Свєта Жога така активна?
07 Березня 2017, 02:44
Треба буде здамо і заплатимо.
07 Березня 2017, 02:47
Шановна самооборона то коли беретесь за інших керівників садочків???
07 Березня 2017, 02:50
Сьогодні і візьмемось.
07 Березня 2017, 07:40
І ради чого цей кіпіш . Щоб з завідувачки стягнути неповну місячну зарплату . Та на зарплати перевіряючих органів суддів та прокурорів поки вели цей процес пішло в декілька раз більше чим той штраф .
07 Березня 2017, 07:44
люди то вона візьметься за справи з великим бажанням мафія безсмертна тепер буде заробляти втрачене
07 Березня 2017, 10:16
Старались старались і обкакались. Як не крути закон зе трошкі працює. І він на гойманихі стороні. Читаючи вище аж смішно! Прокурор сам каже що вона нічього протизаконного не зробило що пов'язане з корупцією. А просто не повідоммла нового начальника про своїх родичів ))) да наві прокурори ше ті знатакі законів. І я так поняв закон дрзволяє працювати її родичам... то в чому справа ?? Шоб штраф збрити ??? Шкода тільки часу. є реальніші люди яких нада прихвачувати які мільйонами керують в районі. самооборона ви вибачте але шось ви не туда гнете. хібашо ви зацікавлені
07 Березня 2017, 10:37
А ти взагалі орієнтуєшся, що таке адміністративне правопорушення, а що таке кримінальне? Чи ти читати не вмієш? Лесіну судили за адміністративне! Якби вона зловживала, то отримала по повній. І це був би кримінал.
07 Березня 2017, 10:58
За таке не звільняють!!! Я бачу вам так хотілось)) Не світить Федчачці там місце ))) але є шеш 10 днів помойму такій закон. Може на апеляцію подасть... то таке діло.. а ви так не нервуйтесь. Нервові клітини не востановлюються..
07 Березня 2017, 13:02
вага!таня жога вже не жагв ....шабуня ха-ха!
07 Березня 2017, 13:21
А ти бачу мамочку вигоражуєш. Конєшно, їсти тепер треба вдома варити, на роботу ходити. А за відрядні мамі твоїй так і платять? Чи тимчасово перестала брати хабарі?
07 Березня 2017, 13:21
ви самі займіться реальною роботою а то вообразили із себе великих діячів а насправді хляпаете по клаві а якщо насправді то вами треба займатись...ляпавки
07 Березня 2017, 13:43
Люди!!!!!!!!!!!!!!!! Ви про що????? Проблема існує і дуже велика!!!!!!!!!!!<br/>А чому ви мовчите про те, скільки грошей вона збирає з батьків.<br/>За ті гроші можна щороку міняти вікна, коври в групах. А на посуд? А харчі? Невже наш місцевий бюджет нічого не виділяє. Але ж простіше зібрати з батьків гроші, які є не контрольованими, і за які вона ні перед ким не звітується. А чому така плинність кадрів саме в цьому садочку. ніхто про це не задумувався?<br/>Коротше наш суд самий гуманний суд в світі. Це називається, що щуку кинули у річку.<br/>Або всі між собою пов'язані,або .......................... пояснення такому розслідуванню і вироку &quot;нема ціни&quot;.
07 Березня 2017, 14:15
А моя мама яким боком ?? Вона тут при чому ? По суті: кому її вигоражувати ?? Її прокурор сам вигородив коли сказав шо корупції нема. <br/>Ще раз кажу Федчічці місце не світить. І ваши нерови і вигукі нічого не дадуть. Є таке поняття &quot;Іменем України&quot; (суд) визнав тільки та що вона не повідлмида начальника. Закон не забороняє її родичам працювати в одній установі. Так вони і не державні сдужбовці. Дали штраф і шо ?? Хтось там писав не повна даже її зарплата! Заплатить , повідомить і буде дальше працювати.
07 Березня 2017, 14:57
Враховуючи те що внеї є догана і вона не знята ізнову порушення визнані судом тохоче цоьго чи нехоче а відділ освіти він зобов&quot;язаний прийняти міри а вже іншого як звільнення з роботи не існує то Кузава прошу до дії щоб не було конфлікту інтересів ще тут бо вона годити має чим
07 Березня 2017, 16:14
На догану написана незгода і її ще буде розглядати суд. І облоно вкурсі що вона була не правомірна. Там ще будуть розбиратись. Ах да читай уважно. Прокурор сказав : порушень нема і закон їй не забороняє і вона нічого не порушила. Не нервуйся. А Кузява за місяць роботи 3 скарги в облоно на нього хай і це не кінець. Не так давно по лікарняних бігав шоб не прихватили за вкрадені гроші зе при роботі в адсіністрації. Так шо тут 2 сторони медалі.
07 Березня 2017, 16:26
Теля неграмотне, як ітвої родичі
07 Березня 2017, 16:34
люди схаменіться піст годі людину ганити а ви шановна завідуюча пошкодуйте бідних дітей багато з них ходять в обносках не знають про фрукти взимку припиняйте рекетирство
07 Березня 2017, 16:47
Самим незрозумілим було нести до дитсадочку туалетний папір в великих обсягах.
07 Березня 2017, 17:01
А завідувачка, Юрчик, Віта гестапівка, Невістка дуп багато
07 Березня 2017, 17:02
Ти там ще поляпай ми і тобою займемось!
07 Березня 2017, 17:04
Суд сказав шо винна добре читай бо якби не було вини то за шо штрафи по 3-х статтях 1700,3400,3400 а щей судовий збір йогоберуть тільки з винних
07 Березня 2017, 17:04
В великих обсягах це як 2 рулона на початку вересня і два рулона після нового року і це ви вважаєте великих обсягах??? А вдома скільки прокакуєте???
07 Березня 2017, 17:35
люди не тільки юрчик їсть ще й віхователі няньки додому беруть чи не так
07 Березня 2017, 17:51
а може ви щось скажете або пошліть всіх або покиньте роботу он є потреба в двірниках на свіжому повітрі ніхто не поприкне тіфтєлями а що будете королевою мітли
07 Березня 2017, 18:10
шановне керівництво гоніть неї чим скоріш від неї одні матюки чути діти додом приходять і розказують яка лексика у завідувачки її місце у клітці разом із її синком
07 Березня 2017, 18:13
а що танюшо спрацюємось випишимо собі премію оздоровчі наднормові вранці попрацюємо і в квадрат
07 Березня 2017, 18:38
а шо син сидить ? Де? Іза шо? коли посадили? то перший чи другий той шо Гойман?
07 Березня 2017, 19:52
Оо актевізувалися... веселіше стало )) цікаво що ще пртдумають ?? Алкагалічка , гестапо і все. Хто шо знає то в прокуратуру і з доказами. А не мелете тільки !! Так кожного з влади можга обісрати !!
07 Березня 2017, 19:57
перший той сидить лесін а немішало і цього гоймана посадити да їх всіх тре за грати і гойманиху і синка вони обоє за угла мішком припижджані ХАБАРНИЦЯ
07 Березня 2017, 20:09
Перший сидить ?? Ого де наприклад?? Тож він в Англії живе. От мені цікаво хоть один з вас в очі скаже ?? ))) так підключилась ще одна людина. Анука шось новеньке ?? Вас обично більше 5 тут нема )) а ксьаті а прокуратура тількм начала перевірку міської ради і районо ?? Довго будуть))
07 Березня 2017, 21:39
НЕ СКАЧИ ВИСОКО БО ВЖЕ ДОСКАКАЛИСЬ ГНИДА ТИ ПРАВДИВА ВСЕРІВНО ПОСАДЯТЬ ТУ ТВОЮ МАМАШУ -БАГІРУ
07 Березня 2017, 22:22
Ой несмишить людей що вже придумуете ! хто сидить хто лежить чого лизти в чужу симю ? це нияк до справи невидноситься!
07 Березня 2017, 23:47
МОЛОДЦІ САМООБОРОНА ТАК ТРИМАТИ МОЖЕ ХОТЬ КОГОСЬ БУДУТЬ БОЯТИСЯ ЗАВІДУЮЧІ ДНЗ А ТО ПРАВЛЯТЬ В СВОЇМ ЦАРСТВІ ЯК ХОЧУТЬ І КОМУ ХОЧУТЬ СТАВЛЯТЬ НАДБАВКИ І ГОДИНИ
08 Березня 2017, 00:01
А гойманиха сказала в садочку, що суд виграла! Напевно так і є.! Знов вона всіх обіграла. Вона розумніша за всіх вас! Буде вона правити вічно!
08 Березня 2017, 02:20
в нас не тоне? Правильно!Ото і вона спливла...
08 Березня 2017, 13:25
влада беріться за ту гойманиху такому звіру місце на зоні і то з чоловіками бо в жіночому колективі її не місце садіть до вязниці неї хай там попробоє поерує хай їбуть її там во всі дири цю коропціонерку
08 Березня 2017, 17:43
Сидиш з жінкою коменти строчиш?
08 Березня 2017, 18:58
Якщо вже в нашому районі шиють білими нитками корупцію завідувачці дитсадочу,то створюється враження,що з корупцією вже поборолись...Люди немов гієни накинулись на одну жертву щоб ватагою знищити.Невже ми українці такий підлий і ненависний народ?Наша держава багато &quot;дбає&quot; про майбутнє свого молодого покоління виділяючи мізер не тільки на садочки?...Чи з доброго дива завідуюча просить батьків приносити в садочок навіть туалетний папір?Ось в тому й суть,що батьки самі багато в чому створюють належні умови перебування своїх дітей у садочку.Всі люди в Рожищах більш менш знають один одного (як у великому селі).Її син не їздить джипом по місту,в неї будинок - нічим не виділяється серед інших будинків людей,в золоті і діамантах вона не ходить.Дехто з коментаторів каже,що вона ніби гітлер і її бояться батьки, діти....Вона є господинею у своєму садочку із міцною дисципліною і висококваліфікованим колективом.Результат її роботи починається від калітки садочка...ДНЗ№1 є не тільки найкращим садочком в районі,а й в області.Багато кому тут треба повчитись у неї перш за все вмінню спілкуватись не тільки з дітьми,а й дорослими.Дивує висвітлення даної проблеми журналістами Район.Рожище......Де ви нешановні тут побачили корупціюв тому, що Тетяна Лесіна завчасно не повідомила вище керівництво про конфлікт інтересів?Ганьба вам.....Ви просто спотворюєте журналістську етику.Хотілось би сказади про самооборону,протеці алкоголіки і дармоїди не заслуговують уваги.Не судіть люди і не судимі будете.
08 Березня 2017, 20:05
Аж на сльозу пробило такий пост жалібний. а насправді таку людину ні до дітей ні до грошей на кілометр не можна пілпускати, матюччя крик куріння постійні пь'янки і вимагання хабарів то на луцьк то на санстанцію, то на райвно то за &quot;пітаніє&quot; але все для себе, приказка &quot;жадность фраера згубила&quot; само про гойманиху і не плетіть дурниць яка вона добра та порядна, все рожище знаэ яка вона в дійсності.
08 Березня 2017, 21:15
ви мабуть родич тані але з горшка вже деспотизм це дико.Я її бачив пяною мужик .але відійшов.Мова не про графік родичам .мова про її побори .одна мама сказала всі бояться.Коли на горшку какаєш і вже боїшся таньки.чого потім в житті досягнеш.Чогось про інших керівників такого не чув
08 Березня 2017, 22:50
Нехай сльозу пускає мати, яка родила тебе.....Ти вибрав чужий нік Гойман.....Тільки боягузи вдягають балаклави і прикриваються чужим ім'ям....Запам'ятай тільки одне - в хороших людей є хороші друзі.
09 Березня 2017, 01:14
Ціле рожище жде вирішення ситуації з пані Лесіною. Можливо колись цей садочок стане такий як всі. В ньому будуть усміхатися і батьки і діти, і ніхто не буде тремтіти від страху і боятись. Можна буде похвалити вихователя, і не боятись, що її зразу виженуть.
09 Березня 2017, 02:26
Що самотня да нема куди поділися в свято то краще тут посижу посрусь. Наші дітки і тут усміхнені, а хто з батьків впісюється і вкакується при вигляді нашої завідуючої то нехай перед виходом з дому ходять в туалет.
09 Березня 2017, 12:42
Гойманиху геть, і синочка геть!!!!!! А інші нехай працюють. Дійсно , погоджуюсь з тим, що про інших керівників і працівників садочків питання не стоїть. Хоча гроші батьки теж здають, але ж не в таких масштабах. Хабарниця з великої букви!!!!!!!!!!!!!!
10 Березня 2017, 11:37
Із багатьох зол вибрали найменше.ЇЇ треба було взяти за одне місце за побори.за те що здаєш і гроші і миючі і все мало та мало.А їїпоросячий крик .а культура цій людині я б не довірила стадо корів не те щодитячий садок
14 Березня 2017, 22:17
Ви як завжди щось почнете і недоведете до кіньця. Подивіться на завідувача ДНЗ в Уляниках там все те саме що і у Лесиної : зять Тарасик- кочегаром працює, в дома горілкою приторговують і т.д. То може Ви і там порядок та справедливість наведете?
15 Березня 2017, 12:25
Вєра молодець за гришою бігає бабло збирає але батьків не чіпає а садок процвітає
15 Березня 2017, 12:34
Хлопці ви молодці тількиж проконтролюйте щоб такі як Лесіна не очолювали садки бояк не буде апеляції то ж винна то й хай пише заяву по доброму ані то хлопці за одне місце іпішла від дітей подалі або Кузава скаже своє сово начальника хоч івін без гайворонської на цій посаді нічого не рішає нащо було іти якщо сам ікроку не ступить без її дозволу
15 Березня 2017, 13:36
Люди добрі! Всі все прекрасно знають що творить і як царює пані садка. На все є рано чи пізно розплата. От і нехай пані Лесіна розплачується за свої гріхи.
15 Березня 2017, 14:16
Точно корупція тарасик кочегар .а теща завідуюча там вирішуються такі фінансові потоки авідмивання грошей яке... люди схаменіться що ви пишете. томоже щей онука не має права відвідувати дитячий садок бо тато кочегар а бабуся завідуюча ненганьбіть порядну людину вам ще далеко до Уляниківської завідувачки
15 Березня 2017, 20:19
та то йо....та лесына пише , вона в прокуратуру на весь район написала, останні мемуари майбутньої безробітної
28 Березня 2017, 23:57
УЛЯНИКІВСЬКА ЗАВІДУВАЧКА ЯК РОЗКРИЄ СВОГО РОТА ТО ЧУТИ НА СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ. ВОНА Ж ДЕПУТУТ. А ХАРЧІ З САДОЧКА ДОДОМУ ТО НОСИТЬ, ОБКРАДАЄ ДІТЕЙ. НЕХАЙ УСТУПИТЬ МІСЦЕ МОЛОДИМ. ХАПУГА.
29 Березня 2017, 21:41
А ви не досягнете ніколи такого віку як вона! Браво ви будетемзавжди молоді!
22 Квітня 2017, 12:40
прочитавши коментары гнати геть
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024