Людей, які контактували з хворою на Covid-19 з Рожища, також перевіряють на коронавірус

07 Квітня 2020, 15:58
6880

Осіб, які контактували з пацієнткою хворою на коронавірус Covid-19 з Рожища і підпадають під відповідну процедуру, також перевірять на наявність вірусу методом ПЛР-діагностики. 

Цю інформацію Район.Рожище підтвердили в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Скільки проб тестів відправили на дослідження з Рожищенської центральної районної лікарні, дізнатись не вдалось. Головний лікар медичного закладу Віктор Редзій відмовився надавати будь-які офіційні коментарі. За даними Волинського обласного лабораторного центру, станом на 10:00 7 квітня лаборанти досліджують 22 зразки з Волинської області.

Вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить молекулярно-генетичні дослідження методом ПЛР на виявлення РНК вірусу Covid-19
Вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить молекулярно-генетичні дослідження методом ПЛР на виявлення РНК вірусу Covid-19

Також до редакції видання надійшло анонімне звернення про те, що буцімто один із лікарів Рожищенської центральної районної лікарні порушує закон, не дотримується правил ведення прийому після контактування з хворою на Covid-19 та оглядає пацієнтів у них вдома.

Однак цю інформацію не підтвердили у Рожищенському відділенні поліції. Начальник відділення Сергій Поторась запевнив, що жодних офіційних повідомлень чи скарг не надходило.

В управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації роз'яснили, що за відповідним протоколом, усі контактні особи мають бути вдома на самоізоляції, якщо ж медики на самоізоляції ведуть прийом вдома, це вже злочин. Більш інформативну картину по Рожищенському району в управлінні обіцяють на ранок 8 квітня.

Коментарі
07 Квітня 2020, 19:22
Люди, схаменіться. В нас той вірус вже давно є. Дайте жити лікарю. Не дай Боже що, самі ж і кличете, просите подивитись. А потім скарги анонімні шлете
08 Квітня 2020, 02:11
Якщотак далі піде, то наші дохтори - одноразові
08 Квітня 2020, 03:32
Дохторів треба берегти. Дохтор десять літ здобуває вищу медичну освіту. Дохтор - це відповідальна професія на відміну від професії імбіцил з майдану. Імбіцилу розуму не треба, йому достатньо дати безкоштовної гречаної каші і прапора в руки. Імбіцилам-крикунам ще треба дати по пару сотень гривень. 3ібране велике стадо імбіцилів восємь классов - називається Майдан.
08 Квітня 2020, 13:06
В Рожищі тільки один єдиний лікар який може дати лікування і діагноз поставити реальний!!! Всі інші штани протирають! Дай Боже Вам здоровя Найкращий ЛІКАР який не робить паніки і заспокоює людей.
08 Квітня 2020, 13:38
Де результати?
08 Квітня 2020, 14:20
Мені здається головнй лікар та представники влади просто зобов'язані надавати правдиву інформацію людям всі перелякані і так то чому замовчувати хіба це законно?Що за самодіяльність у головного лікаря
08 Квітня 2020, 18:35
Тож сказано, що перевіряють. Яку ще інформацію треба? Будуть результати будете знати першими, для паніки і "обсирання" вистачить часу..,
08 Квітня 2020, 20:04
Якщо вам, баранам, розказати фактичну ситуацію, то розпочнеця велика паніка. Скажу коротко: нєхєр було рожищенцям недотримуватись правил карантину.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024