В Рудні відбувся патріотичний вечір до Дня Героїв Небесної сотні

20 Лютого 2017, 10:00
2249

У неділю, 19 лютого, у БК села Рудня відбувся патріотичний вечір, присвячений пам’яті Героїв Небесної сотні «Їх прийняло небо, лишивши списки».

Розпочала захід директор Будинку культури Антоніна Шинкарук, яка розповіла про події, що спіткали нашу Україну у 2013-2014 роках, та закликала вшанувати Героїв Небесної сотні хвилиною мовчання.

До слова був запрошений настоятель місцевого Свято-Михайлівського храму священик Олег Куліш, який просив усіх згадувати загиблих у своїх молитвах та завжди жити з Богом у серці.

Зі сльозами на очах присутні слухали пісні «Біля тополі» , «Тільки, щоб не даремно», «Полинова доля» у виконанні Анастасії Журби, Катерини Лесюк, Алли Майструк, Людмили Козачук та сестричок Іванни і Роксолани Базельчуків.

Розповідали біографії загиблих та декламували вірші про  Небесну сотню учасники гуртка художнього слова БК села Рудня.  

«Вистояти і зберегти Україну ми зможемо, коли збережемо єдність. Тепер ми в вічному боргу перед матерями, що виростили прекрасних синів і дочок України, а також перед дітьми, що втратили своїх батьків», - лунали зі сцени слова, які ятрили незагоєні рани справжніх патріотів України.

Захід закінчився виконанням «гімну» Майдану «Пливе кача по тисині» та запаленням свічок пам’яті.






 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024