У Рожищенському району закривають усі заклади торгівлі, окрім продуктових магазинів і аптек

17 Березня 2020, 10:00
6666

Відбулось засідання комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рожищенської райдержадміністрації.

Захід організували 16 березня. Про це повідомили у Рожищенській РДА.

Комісія вирішила:

1. З 17 березня 2020 року до закінчення карантину тимчасово зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Рожищенського району:

  • музею, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів; 
  • дитячих розважальних центрів та клубів;
  • фітнес-клубів, тренажерних залів, спортивних майданчиків та стадіонів;
  • усіх закладів торгівлі, крім продуктових та аптек; 
  • ринків, ярмарків та інших місць масової торгівлі;
  • ресторанів, закладів громадського харчування, барів, клубів, кафе, дискотек;
  • закладів побутового обслуговування, а саме салонів краси, саун та лазень, косметологічних кабінетів, кабінетів масажів, перукарень та інше.

2. Власникам торгівельних закладів, банків, поштових відділень та інших закладів забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, та у разі необхідності на вході, між людьми в черзі відстань 1,5 метри. Здійснювати регулярне прибирання та дезінфекцію приміщень, корзин і візків. Забезпечити роботу працівників в масочному режимі та в одноразових рукавицях.

3. Максимально обмежити пересування населення між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби;

4. Органам державної влади та органам місцевого самоврядування скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі наради, заходи та засідання колегіальних і дорадчих органів (за винятком виключних випадків); тимчасово не проводити  прийоми громадян; у разі необхідності в установленому порядку забезпечити використання резервних фондів місцевих бюджетів.

5. Відділу «Центр надання адміністративних послуг» управління регіонального розвитку райдержадміністрації прийом громадян здійснювати з 8:00 до 12:00.

6.Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності:

  • негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань;
  • максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій;
  • запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідали країни інфекційного ризику;
  • передбачити режим регулярного провітрювання.

Керівництву КНП «Рожищенська центральна района лікарня» – тимчасово призупинити планову госпіталізацію до окремого рішення; керівництву КНП Рожищенський ЦПМСД змістити акценти роботи сімейних лікарів, педіатрів по прийому громадян з ознаками респіраторних захворювань з поліклініки до відвідування їх вдома та комунікацію через засоби зв’язку (телефони).

7. Зобов’язати керівників КНП «Рожищенська центральна района лікарня», КНП Рожищенський ЦПМСД закупити засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби, захисні костюми та інші засоби захисту для медичного персоналу.

8. Керівництву Рожищенського відділення поліції Ківерцівського відділу головного управління Національної поліції у Волинській області забезпечити контроль щодо пересування без крайньої потреби дітей шкільного віку та молоді у вечірній та нічний час. 

9. Керівникам релігійних організацій інформувати прихожан про дотримання правил особистої гігієни, дотримання відстані один від одного 1,5 метри, дезинфікувати  святині, масові богослужіння та панахиди проводити на відкритому вуличному просторі.

10. Попередити керівників закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.

11. Доручити відділу організаційного, інформаційного та документального  забезпечення райдержадміністрації забезпечити широке анонсування та висвітлення інформації про заходи попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, із залученням електронних та друкованих засобів масової інформації.

Коментарі
17 Березня 2020, 12:45
Зайдіть в лікарню і подивіться)).. масок - з аогнем не знайти, біля окуліста зо 30 людей зібрано і ніхто не спішить))
17 Березня 2020, 12:53
у світі біда - а ми на парад<br/>доки перший не помре - ми не зрозуміємо що то насправді таке...
17 Березня 2020, 13:39
Де той вірус був коли дибіли бігали з революцією гівності.... і доляр був би по вісім, і газ по 73 копійки
17 Березня 2020, 14:27
7/23 обов'язково потрібно закрити, бо дітвора там влаштувала тусовку!!!!!
17 Березня 2020, 16:00
А тато з мамою знають , що їхнє чадо дибільне???
17 Березня 2020, 19:05
Головне кричати слава Україні і героям слава тоді і коронавірус пройде стороною.....
17 Березня 2020, 20:10
Закрийте бар Квадрат то розсадник інфекції
18 Березня 2020, 00:09
В Люксі масове скупчення людей, а міток в 1.5 метра немає? Чому?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024