«Щоб досягти великих успіхів, потрібно багато працювати і вдосконалюватись», – Олександр Ткачук

09 Лютого 2017, 15:00
8108

Щорічно, 9 лютого своє професійне свято відзначають стоматологи.

Професія стоматолога дуже унікальна і популярна сьогодні. Але, звичайно, ця робота вимагає багато професійних навичок, знань і важливих якостей. Крім цього стоматолог повинен володіти навичками точної маніпуляції різними стоматологічними інструментами.


Професія стоматолога має кілька вузьких спеціалізованих напрямків: стоматолог-терапевт, -ортопед, -ортадонт, -хірург та ін.

Сьогодні кореспондент Район.Рожище поспілкувалася зі стоматологом-хірургом, який працює в Рожищенській ЦРЛ, Олександром Ткачуком.

2

Олександр народився та виріс в Луцьку, там закінчив міську школу № 1 з поглибленим вивченням англійської мови.

З раннього дитинства був впевненим, що неодмінно стане лікарем. Причина одна з найпростіших: дуже часто хворів і лежав у лікарні. Хлопцеві подобалось те, що там було багато дітей, друзів, і багато хто приходив відвідувати та приносив смаколики. А ще, здружився з лікарями, які потім стали Олександрові порадниками і друзями.

Таке непросте дитинство, стало вирішальним на все життя.

«Можливо, на мій вибір вплинула ще й тітка. Вона не набагато старша від мене, лише на сім років. Ми з нею наче брат із сестрою. Вона вчилася на зубного техніка. Тому я теж вирішив поглинутись у цю сферу і вступив у Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького на стоматологічний факультет», – каже пан Олександр.

П’ять років навчання і ще два в інтернатурі у комунальному закладі «Луцької міської стоматологічної поліклініки». Після того, як здобув фах, то Олександра направили в Рожищенську лікарню, в якій він уже працює півтора роки.

 «У професії стоматолога мені подобається співпраця з людьми. І хоч робота більш-менш одноманітна, та кожна людина відрізняється одна від одної. І, звичайно ж, з кожною особою спілкуюсь по-різному», – зазначає стоматолог.
Олександр спочатку попрацював шість місяців як лікар-стажист, а згодом закінчив курси спеціалізації у Львові і став стоматологом-хірургом. У його обов’язки входять радикальні методи лікування, зокрема видалення зубів. До стоматолога-хірурга безпосередньо звертаються тоді, коли стоматолог-терапевт не може вже нічим допомогти пацієнтам.

Світлини з особистого архіву Олександра Ткачука
Світлини з особистого архіву Олександра Ткачука

Олександр Ткачук розповів кореспондентці яким, на його думку, повинен бути стоматолог.

«Стоматолог повинен бути комунікабельним, вміти розуміти людей. Так як, зазвичай, пацієнтам стоматолога не дуже комфортно, і щоб якось їх підтримати, то крім професіональних навичок, потрібно вміти заспокоїти людину, налаштувати її на процес», – говорить пан Олександр.

На запитання «Чи знаходите ви одразу контакт із пацієнтами?», співрозмовник з посмішкою відповів: «Переважно так. Особливо цікаво з дітьми».
Олександрові подобається бути стоматологом, а коли виходить надати пацієнтові повноцінну допомогу, то це стовідсотково приносить задоволення.

«Пацієнти, зазвичай, коли сідають у крісло, говорять мені, що це буде неприємна і болісна процедура. Та уже після виконаної роботи їхні очікування не виправдовуються, адже нічого не боліло. Таке приємно чути.

До кожного пацієнта в мене індивідуальний підхід. Обов’язково на початку потрібно зазначити, що нічого боліти не буде, і тоді людина заспокоюється. Ну й, звичайно, під час роботи намагаюся підготувати людину до якоїсь ситуації, стараюсь пояснити, що зараз робитиму, аби пацієнт був готовий до того, що відбуватиметься. І обов’язково попереджати, якщо десь щось заболить», – зізнається Олександр.

«Ніяким іншим лікарем не був би, то це точно. Я дуже багато років йшов до того, щоб поступити в медичний університет, то вважаю, що стоматолог – це, дійсно, моє покликання. Адже якби не було покликанням, то стільки часу не приділяв би навчанню і роботі. Мені хочеться, щоб моя робота ставала значно кращою, і щоб я постійно вдосконалювався. Тому, коли є можливість відвідати якісь курси в Києві, Львові, то я це роблю», – відповідає на наше запитання Олександр.

1
Світлини з особистого архіву Олександра Ткачука
Світлини з особистого архіву Олександра Ткачука

Рожищенський стоматолог радить брати більше від навчання у виші, багато практикуватися. Адже під час навчання всі завжди думають, що ще багато часу, а потім в один момент ти просто стоїш перед пацієнтом, і часу вже немає.

На кінець розмови Олександр Ткачук побажав усім стоматологам-початківцям бути сміливими, вірити в себе, і в те, що зможеш допомогти пацієнтам. Щоб це надавало сили вчитися, вдосконалюватись і працювати. А тим, хто вже довго працює у цій сфері, Олександр побажав терпіння, бо робота досить таки нелегка.

2

Пан Олександр також подякував своєму колективу за те, що вони прийняли його, допомагали своїми порадами, адже в перші місяці роботи дуже часто «бігав» до них за порадою, та й зараз неодноразово звертається, якщо потрібно.

Район.Рожище також приєднується до вітань. Бажає всім стоматологам міцного здоров’я, великого щастя та витривалості в нелегкій праці.

Анна Манюхіна

Коментарі
09 Лютого 2017, 17:21
симпатюля!!!!!!!!!!!!
09 Лютого 2017, 17:54
До такого стоматолога можна й сходити))
09 Лютого 2017, 21:36
Як ПОВИРИВАЄ ТОБІ УСІ ЗУБИ - БУДЕШ СИМПАТЮЛЯ)))
10 Лютого 2017, 01:20
я в нього вже була, дуже хороший і приємний лікар, пишу так не тому що він симпатичний (хоча що є то є) а тому що справді допоміг, ЗДОРОВ"Я ВАМ СТОМАТОЛОГИ!!!
10 Лютого 2017, 13:26
Можливо хтось знає хорошого дитячого ортодонта, порадьте будь ласка.
10 Лютого 2017, 13:45
там ще і Саша хороший стоматолог і жіночки хороші
10 Лютого 2017, 15:50
В'ячеслав Плескот хороший ортодонт для дітей в Луцьку. В Рожищах на жаль ортодонтів не знаю.
10 Лютого 2017, 17:59
Дуже хороший лікар,в мене син 6 років,звертались до цього лікаря неодноразово,дуже гарно відноситься до дітей
10 Лютого 2017, 18:30
Стоп! Він що повинен і фотографуватися в шапочці??? Якісь ви такі дивні, якщо заздрите, то робіть це мовчки
10 Лютого 2017, 18:35
Звичайно ні якщо він знаходиться не в стоматологічному кабінеті і не перекладає свої інструменти. Причому тут якась заздрість...
10 Лютого 2017, 18:38
Ви по зовнішності обираєте врачів? Типу цей гінеколог нічого так можна перед ним відкрити свою "душу"?
10 Лютого 2017, 18:40
Всмислі, по зовнішності? Я по-моєму про неї навіть нічого не сказала
10 Лютого 2017, 18:40
На те вона і мєсна)
10 Лютого 2017, 20:59
Цікаво а Трамп до школи ходив?
11 Лютого 2017, 16:03
Бо ж Президентом став!
12 Лютого 2017, 04:21
Я не одноразово зверталася за допомогою до цього лікаря, дуже допоміг, акуратний і ввічливий!! Якщо будуть якісь проблеми з зубами то обов'язково піду саме до нього і знайомим всім рекомендуватиму :)
13 Лютого 2017, 02:01
Стоматолог супер.. і як людина і як лікар. Нераз до нього ходила, акуратно професійно рве зуби.<br/>Раджу вам сходити до такого стоматолога. Вихований і ввічливий , свою роботу робить на совість.<br/>Дякую Олександрові.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024