Для старшокласників Рожищенського ліцею організували правову бесіду

21 Листопада 2019, 12:19
2794

Для старшокласників Рожищенського ліцею № 4 організували зустріч на теми «Я маю право!» та «Права дитини, Конвенція ООН про права дитини».

Захід провели напередодні Всесвітнього дня дитини, 20 листопада. Про це повідомили у Рожищенській РДА.

Із дітьми спілкувалися в.о. начальниці служби у справах дітей Рожищенської РДА Валентина Подзелінська, старший інспектор з ювенальної превенції Андрій Торожнюк та інспектор сектору реагування патрульної поліції Рожищенського ВП ГУНП у Волинській області Іван Хазанюк.

Під час заходу обговорили питання:

  • про шкідливість впливу тютюнових та електронних цигарок, кальянів на організм дитини;
  • протидія жорстокого поводження з дітьми, «Булінг – СТОП!»;
  • попередження правопорушень дітьми та залучень їх до змістовного дозвілля;
  • запобігання фактам продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів дітям.

Учням розповіли про те, які права гарантуються кожному, як їх реалізувати та захистити у разі порушення. Діти дізнались, що у них є право на освіту, на особисту безпеку і нешкідливі умови життя, на безкоштовну медичну допомогу, на захист від експлуатації, насильства й приниження.

Також наголосили, що поряд із правами потрібно дотримуватися ще й правил поведінки. Зокрема, поводити себе так, щоб своєю поведінкою не порушувати права інших людей, бути старанними та активними, поважати один одного, не ображати й не принижувати інших та дотримуватися правил безпеки.

Крім того, увагу дітей було зосереджено на темі дотримання правил дорожнього руху, що особливо актуально під час погіршення погодних умов.

Поліцейські нагадали про правила безпечного переходу пішоходами проїжджої частини дороги та наголосили бути максимально уважними та дисциплінованими під час перебування на вулиці.

Подібні заходи є дуже важливими у процесі виховання та розвитку дітей, саме тому працівники служби у справах дітей та ювенальної превенції звертають особливу увагу на проведення інформаційно-просвітницьких заходів з учнівською молоддю.





Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024