Рожищенські ліцеїсти поділилися враженнями від екскурсії у Кам'янці-Подільському

13 Листопада 2019, 11:17
3014

Учні 9-А класу Рожищенського ліцею № 4 разом з класним керівником Тетяною Аршулік та директором навчального закладу Юрієм Яблонським відвідали місто Кам'янець-Подільський та фортецю у Хотині.

Про це повідомили на сторінці ліцею у Facebook.

Дорогою до основного місця екскурсій школярі не втрачали нагоди відвідати цікаві локації.

«З самого ранку ми розпочали нашу довгоочікувану поїздку. Першою зупинкою стала гора Бона у Кременці, або як її ще називають Замкова гора. Це місце оповите безліччю легенд, пов’язаних зокрема з володаркою, королевою Боною Сфорца. Піднявшись на пагорб, нам не вдалось насолодитися красивими видами, адже в повітрі висів густий туман. Але це зовсім не зіпсувало враження від фортеці, а точніше її залишків», – розповідають на сторінці.

Кажуть, власниця фортеці була дуже жорстокою та амбітною жінкою, яка нібито звела з життя двох своїх невісток. Також ходять легенди, що багатство Бони не було вивезене, а сховане на території замку у колодязі.

Почувши цікаві факти та розповіді, школярі рушили до Вишневецького палацу – «Версаль на Тернільщині». Далі зупинились у Теребовлі. Замок у цьому місті вражає п’ятиметровою товщиною стін. Цікаво, що лише декілька років тому рештки фортеці очистили від дерев і впорядкували територію, адже у радянські часи руїни були захаращені і замок зовсім не можна було побачити з міста. 

Зупинившись у селі Кривче на Тернопільщині, рожищани вирушили досліджувати Кришталеву печеру.

«Нас чекала двокілометрова подорож печерою. На маршруті чергуються коридори і зали, окремі витвори природи отримали власні назви – голова бика, ящірка, слон тощо. Особливо запам’ятався камінь «Анальгін», коли прикласти голову до якого перестає боліти голова. А також камінь, який здійснює бажання. Легенда каже, що в усіх, хто доторкнулися до нього і загадали бажанн – воно збувалось», – діляться раженнями учасники екскурсії.

Не менше враження справив Хотин.

«Місто славиться своєю фортецею, вона тут справді легендарна. Її особливістю є, так би мовити, «мокра пляма» на зовнішній стороні. Ця частина стіни ніколи не висихає. Тому ходять легенди, що у стінах замуровані молоді дівчата, які від горя не перестають плакати. Також вразив підвал, там знаходиться
середньовічна кімната знущань», – йдеться у дописі.

Наступного дня школярі подорожували Кам’янцем-Подільським.

«Виходимо на Ринкому площу, точніше площу Польський ринок. Історичною особливістю міста було співіснування трьох націй: вірменів, поляків, українців. Кожна відповідно, мала свою площу. У центрі Ринкової площі, як водиться, ратуша, в цьому випадку польська. Нарешті – фортеця! Вражень справді безліч, насамперед дивує своєю масштабністю. Вона доволі схожа на декорації до фільмів» – розповідають учасники екскурсії.

Побувавши на вежах, у темниці, походивши на території фортеці, школярі вирушили на останнє заплановане місце.

«Скалатський замок не можна назвати великим, він має лише 4 вежі. Ми побували у двох із них, там знаходиться музей та виставка картин. Після того
зайшли у підвал, як виявилось всередині стояв стіл та навіть була піч. Подякувавши екскурсоводу, ми вирушили дорогою додому. В загальному поїздка залишила мега приємні враження, адже пізнання чогось нового – це завжди круто, а тим більше у такій формі!» – емоційно пишуть автори сторінки.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024