Олександрійський патріархат офіційно визнав Православну церкву України

10 Листопада 2019, 10:15
Патріарх Олександрійський Феодор Другий 4159
Патріарх Олександрійський Феодор Другий

Один з найавторитетніших у православному світі Олександрійський патріархат офіційно підтвердив визнання автокефалії ПЦУ.

Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор Другий на урочистій службі в єгипетському Каїрі згадав серед інших глав автокефальних помісних православних церков також главу ПЦУ, митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Про це інформує Радіо Свобода, посилаючись на авторитетне православне агентство Romfea.

У мережі з'явився відеозапис з літургії, під час якої у Диптиху звучить ім’я Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, яке Патріарх особисто проголошує під час поминання на Великому вході.

Потому Секретаріат Олександрійського патріархату оприлюднив офіційну заяву про визнання ПЦУ.

«Головний Секретаріат Патріархії Олександрії і всієї Африки поширив офіційне повідомлення, де сповіщається про визнання Патріаршого і Синодального Томосу Вселенського Патріархату про автокефалію Української Церкви та включення імені Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Диптиху для поминання», – йдеться у дописі архієпископа Чернігівського Євстратія Зорі

Офіційна заява
Офіційна заява

З реакцією на визначну історичну подію не забарився і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

«Щиро радіємо звісткам з Африки: Олександрійський Патріархат офіційно визнав автокефалію Православної Церкви України. Тож у цей чудовий день ми радіємо довершенню повноцінного братнього єднання між нашими Помісними Церквами. Це надзвичайно велика честь – відчувати справжню братерську підтримку від одного з найдавніших Патріархатів, першого за честю після Вселенського Патріархату. Упевнений: попереду у нас насичена та благотворна співпраця  у любові, мирі та єдності, якими нас благословив Господь», – йдеться на офіційній сторінці діяча у Facebook.

Олександрійський патріархат є одним із чотирьох найдавніших історичних православних патріархатів і одним із найавторитетніших у православному світі, він посідає друге місце після Вселенського патріархату в диптиху – традиційному переліку помісних православних церков. ПЦУ як остання за часом створення така церква має в диптиху наразі останнє, 15-е місце.

Таким чином, Александрійський патріархат став уже третьою з 15 помісних православних церков, які на цей час визнали ПЦУ. 

Нагадаємо, нещодавно Елладська церква визнала канонічність автокефалії ПЦУ.

Коментарі
10 Листопада 2019, 14:35
Шо опять?))
11 Листопада 2019, 02:19
І що з того???Істинне православ'я все одно в нашій канонічній Церкві зі стольним граодом у Москві!!!!І ніякі віровідступники цього не відберуть!!!!!Люди, не вірте західній пропаганді!!!Істинна віра і спасння у святій вірі під предстоятельством Святійшого Кирлила і Блаженійшого Онуфрія!!!Все інше від лукавого!!!
11 Листопада 2019, 11:48
І визнання синоду Еладської (Грецької) церкви не допомогло Драбинку і Шостацькому служити у греків! І не допоможе, бо більшість греків-єпископів, священиків і мирян не признають "явища" УПЦ. Доречі, те ж саме і в Олександрійській церкві - одноосібне рішення патріарха - не показник визнання всієї Олександрійської церкви!
11 Листопада 2019, 13:19
Все вірно!<br/>тільки УПЦ (Українська Православна Церква)-це канонічна Церква Московського патріархату,яка визнана усіма Помістними Православніми Церквами світу,(в тому і числі іКонстантинопольським патріархатом)<br/> А ново -створена американським госдепом і стамбульським патріархом політична структура ,називаеться СЦУ,вона ж ПЦУ.<br/>Це е велика різниця,як між Святим і грішним!
11 Листопада 2019, 23:33
Цікаво ви написали, коли мова про МП, то визнан константинопольським патріархом, а як про ПЦУ, то він вже перетворюється у стамбульського. Пройде трохи часу, всі визнають, бо так має бути. Бо молитва має йти від серця, а від серця молитва може бути тільки рідною мовою, а не завченими фразами на мертвій мові. Шкода людей, які віру в Бога, сприймають як віру в церкву і попів.
12 Листопада 2019, 16:05
Справа зовсім не в мові, а в чистоті православ&amp;quot;я! Преподобний Лаврентій Чернігівський предсказував, що буде автокефальна церква на Україні, але ходити туди молитися не можна буде. Молитися тоді треба буде в дома, а в ці церкви ходити не можна буде. Те ж саме казали старці Іона Одеський і Зосіма Святогірський. Ось і справджуються пророчєства.
13 Листопада 2019, 00:54
Що за маячню ви несете?Коли Олександрійський патріарх визнавав вашого Онуфрія,то це було добре.А коли він визнав Епіфанія то це вже “західна пропаганда” і думка одного ,ви усвідомлюєте що ви пишете?<br/>Ці всі “пророчєства” придумали в Москві на Луб’янці.Ці слова їм приписала кримлівсько-гебешнна пропаганда.<br/>РПЦ можна бути автокефальною,а ПЦУ не можна.З Москви Гундяєв не дозволяє.Вам хохли ніякої автокефалії,чули що кремлівські старці “предсказували”?<br/>Щодо співслужіння митрополита Олександра(Драбинка) ви зайдіть на його фейсбук сторінку і подивіться,співслужив він чи ні? Ви ведетесь і вірете різним ватним сайтам СПЖ ,Расколам нэт. і т. д<br/>“Коли сліпий веде сліпого ,чи не обоє до ями впадуть?”
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024