Рубльов просить змінити державні санітарні норми заради дітей з Козина

02 Листопада 2019, 13:48
2906

Під час роботи на окрузі № 20 до народного депутата В'ячеслава Рубльова звернулися батьки учнів початкової школи, жителі села Козин Рожищенського району. Вони попросили вирішити проблему доїзду їх дітей до школи.

Про це депутат повідомив на своїй публічній сторінці у Facebook.

«Через те, що в їхньому селі закрили школу, діти змушені щодня пішки йти на навчання до сусіднього села Рудка-Козинська. Малюків не забезпечують послугами шкільного автобуса, адже відстань між селами невелика – до 3 км. Але уявіть – дітлахи щодня мусять долати з важкими шкільними рюкзаками через поле цей шлях», – пише народний обранець.

Читати також: У школі Рудки-Козинської облаштували внутрішні санвузли

Він звернувся із запитом до Міністра освіти та голови Держпродспоживслужби, аби вони розглянули можливість внесення змін до державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу. Зокрема, просить зменшити в частині норм відстань, якою забезпечують доїзд школярів з 3 кілометрів до 2.

Коментарі
02 Листопада 2019, 21:39
З тексту зрозуміло, що а ні депутат, а ні його помічники не орієнтуються в українському законодавстві. Та це і не диво. Державну політику щодо забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення формує МОЗ України, тому вносити зміни, або впроваджувати нові санітарні правила забов'язане МОЗ України. Але там з тим тугенько, простіше ж у фейсбуку клепати статейки, які не мають жодних юридичних наслідків, ніж розробляти щось дійсно нове і корисне в нормативній сфері.
02 Листопада 2019, 23:56
школу не закрили а призупинили діяльність нехай відкриє школу буде більше толку
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024