Депутати Рожищенської районної ради звернулися до президента щодо ринку землі

01 Жовтня 2019, 11:24
3123

Відбулось пленарне  засідання сорок другої чергової сесії Рожищенської районної ради. Участь у засіданні взяв народний депутат України В'ячеслав Рубльов.

Про це повідомив кореспондент Район.Рожище.

Під час чергового сесійного засідання обранці громади прийняли звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра України щодо майбутнього продажу земель.

Депутати підтримали звернення громадської спілки «Всеукраїнська аграрна рада» до президента України щодо недопущення поспішного відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення і законодавчої заборони юридичним особам, іноземцям купувати українські землі.

«Забезпеченням цього є внесення відповідних норм до першої частини Конституції України, що можна зробити лише після проведення всеукраїнського референдуму. Невиконання цього та допуск будь-яких юридичних осіб, зареєстрованих іноземними чи українськими громадянами, до українських земель є реальною загрозою територіальної цілісності, нашій економічній та продовольчій безпеці, а також призведе до наростання соціального напруження та пришвидшеної деградації українського села», – йдеться у зверненні.

Важливість цього питання пояснив народному депутатові В'ячеславові Рубльову сільгосппідприємець, голова Асоціації фермерів Волині, депутат Рожищенської районної ради Руслан Хомич.

Обранці громади підтримали звернення одноголосно.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментарі
01 Жовтня 2019, 14:49
Очко зіжалось в наших фермерів, бо ж не буде тепер оренди за копійки в людей а буде здорова конкуренція з іноземцями. Прийдеться купувати по ринковій ціні і платити людям як треба.
01 Жовтня 2019, 15:11
А чому такі розумні депутати,не звернулись до президента про перевибори районної ради,щоб перевірити наскільки люди їм довіряють?Після виборів і робіть такі звернення.<br/> А так в них рейтинг 0.001%,вони думають що роблять легітимні заяви.АСТАНАВИТЕСЬ!
01 Жовтня 2019, 21:59
так раніше читала, шо Р.Хомич ЗА продаж землі.
01 Жовтня 2019, 22:18
То здай в оренду Еріку чи Мартіну за ті <br/>самі копійки
01 Жовтня 2019, 23:38
Ти читати вмієш? Слова оренда- продаж відрізняєш??
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024