За 7 місяців у Рожищенському районі сталося 57 пожеж

01 Вересня 2019, 12:19
Андрій Морозович 2305
Андрій Морозович

Стан пожежної та техногенної безпеки району розглянули на засіданні колегії райдержадміністрації.

Про це повідомляється на сайті Рожищенської РДА.

Протягом семи місяців 2019 року на території району виникло 57 пожеж, що майже удвічі більше ніж у 2018 році. Зазначається, що різке збільшення кількості пожеж зумовлено насамперед тим, що протягом березня-квітня спостерігалась значна кількість пожеж у природних екосистемах (18 пожеж). Таку статистику повідомив начальник Рожищенського районного відділення УДСНС у Волинській області Андрій Морозович під час засідання колегії районної державної адміністрації, яка відбулася 29 серпня.

Станом на 1 серпня 2019 року на території Рожищенського району нараховується 5 підрозділів місцевої пожежної охорони: в селах Доросині, Навіз, Ясенівка, Переспа, Копачівка.

Протягом 2019 року підрозділи МПО Рожищенського району залучалися до гасіння пожеж 24 рази, що дало змогу своєчасно локалізувати загорання та запобігло розповсюдженню пожеж на значні площі.

З метою попередження надзвичайних ситуацій (подій) і пожеж, недопущення загибелі та травмування людей на них рятувальники активізовали профілактичну роботу в житловому секторі населених пунктів, а також навчання населення правилам безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки за місцем проживання. Протягом 2019 року, обстежили 842 житлових будинки, у тому числі, де проживають одинокі громадяни похилого віку, багатодітні сім’ї, а також сім’ї, що опинились у складних життєвих обставинах.

Проблемним питанням залишається стан дотримання законодавства у сфері пожежної безпеки у загальноосвітніх та дошкільних навчальних заладах, які потребують значних матеріальних витрат.

Окрему увагу Андрій Олександрович звернув на інвентаризацію захисних споруд цивільного захисту. На території району знаходиться шість протирадіаційних укриттів, проте лише три з них пройшли інвентаризацію. Причиною такого стану є небажання суб’єктів господарювання визнавати наявність захисних споруд цивільного захисту на їх об’єктах, або повна ліквідація суб’єктів господарювання без передачі захисних споруд іншим власникам.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024