Гендерний принцип роботи та доступність для людей з інвалідністю: яким має бути ЦНАП у Копачівці

16 Серпня 2019, 12:24
Під час зустрічі. 1820
Під час зустрічі.

Копачівську ОТГ відвідали представники Програми «U-LEAD З Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг Станіслав Ющик та Ірина Корольчук. Вони мають оцінити спроможності громади, уточнити індивідуальні потреби та необхідний обсяг допомоги для створення належного ЦНАПу.

У рамках візиту, який відбувся 14 серпня, експерти оглянули приміщення, яке запланували реконструювати під ЦНАП та провели робочу зустріч з депутатами та в.о. старост громади. Про це повідомили на сайті Копачівської ОТГ. 

Під час робочої зустрічі регіональні представники Програми презентували проект від «U-LEAD З Європою» та розповіли про основні кроки для створення дієвого ЦНАПу в громаді.

Копачівська ОТГ брала участь у Фазі Впровадження програми «U-LEAD З Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг та була відібрана за результатами конкурсу. Окрім Копачівської, з Волині відібрали ще 6 громад. Проект фінансується за кошти Європейського Союзу.

Читати також: Приміщення інтернату у Копачівці реконструюють під ЦНАП та офіси

Під час зустрічі йшлося про формат створення ЦНАПу та віддалених робочих місць, основний акцент робився на якості адміністративних послуг. Експерти продемонстрували ефективні моделі ЦНАПів, утворених в рамках програми в усіх куточках України та зазначили, що наразі таку можливість має Копачівська ОТГ.

«Проектом передбачено надання інституційної допомоги – це створення нормативних документів щодо статусу ЦНАП, організація його діяльності, механізми інтеграції послуг, допомога у формуванні ефективної структури, налагодження співробітництва між громадами, навчання персоналу та допомога у роботі з громадянами. Окрім інституційної надається і матеріальна допомога, така як забезпечення меблями, офісною технікою, програмним комплексом «Вулик», розробка дизайну та зонування приміщення. Однак основна мета – утворення дієвого та ефективного ЦНАПу, який буде надавати широкий спектр послуг безперервно та в найкоротші терміни», – зазначив Станіслав Ющик.

Вся робота повинна проводитися з урахуванням гендерного принципу та мобільної доступності. Доступ до ЦНАПу повинні мати люди з інвалідністю.

За результатами зустрічі буде сформоване Технічне завдання для Копачівської громади.


Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024