Відбулось чергове засідання Громадської ради при Рожищенській РДА

18 Вересня 2015, 07:26
1455

З інформацією про проведення благоустрою населених пунктів району, охорони довкілля та про впорядкування зовнішніх видів фасадів, дворів державних установ, підприємств та інших відомств виступили начальник дільниці благоустрою Рожищенської міської ради Юрій Міщук та начальник Рожищенського підприємства ЖКГ Анатолій Медвєдєв.

Для підвищення рівня благоустрою та санітарно-гігієнічного стану території міста, утримання покриття вулично-дорожньої мережі у належній чистоті дільницею благоустрою проводиться ряд заходів, а саме: вивезення накопиченого піску, який використовується для зимового утримання дорожньо-мостового покриття, а також насосів ґрунту з незакріплених рослинністю газонів і клумб (вивезено 107 м3 піску); збирання та вивезення сміття від узбіч доріг, парків та газонів (вивезено 237 м3сміття); упорядкування обелісків, пам’ятників, братських могил, інших місць поховань загиблих захисників Вітчизни; упорядкування клумб, дитячих та спортивних майданчиків; ремонт існуючих сміттєзбірників по вулицях, парках та біля багатоквартирних будинків; упорядкування вулично-дорожньої мережі та поновлення дорожньої розмітки; реконструкція освітлювальної мережі по вулицях з встановленням енергозберігаючих ламп.

Про стан створення на ринку праці району робочих місць, шляхи взаємодії з роботодавцями щодо підвищення рівня зайнятості населення доповіла директор районного Центру зайнятості Лариса Вишневська. «За даними Державної служби статистики України середньооблікова кількість штатних працівниківу Рожищенському районі у 2013 року збільшилась у порівнянні з 2012 роком на 353 осіб та становила 4,6 тис. осіб. За оперативними даними в районі налічується 1773 суб’єктів господарювання, в тому числі 466 юридичних осіб та 1307 фізичних осіб – підприємців. Прикрим є той факт, що збільшилася кількість ліквідованих фізичних осіб – підприємців. У 2015 році ліквідовано 62. Протягом 2014 року в базі даних районної служби зайнятості налічувалось 507 вакансій, що на 7,9% більше в порівнянні з минулим роком. Із загальної кількості вакансій у звітному періоді, за розмірами запропонованої заробітної плати на дату реєстрації 15,7% – вакансії із мінімальною заробітною платою, 79,3% – із заробітною платою від мінімальної до середньої по області, 4,9% вакансій із заробітною платою від середньої заробітної плати і вище.

Станом на 1 вересня 2015 року на 1 вакансію в середньому претендувало майже 26 осіб, що шукали роботу. Середня тривалість безробіття становить 156 календарних днів. У 2015 році отримали компенсацію єдиного внеску 15 роботодавців району. Таким чином отримали місце роботи 24 безробітних громадян. П’ятий рік поспіль проводяться бліц-навчання для роботодавців за галузевою ознакою. Одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 30 осіб, в тому числі: 16 жінок, 18 осіб – молодь у віці до 35 років, 13 осіб, які проживають у сільській місцевості, та 4 особам, які потребують додаткових гарантій соціального захисту. Проводимо семінари та тренінги з орієнтації на підприємницьку діяльність, у яких взяли участь 353 осіб» – зауважила Лариса Вишневська.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024