Частина учнів у селі Козин не можуть користуватися шкільним автобусом

08 Липня 2019, 16:26
4135

Чи не найбільше, що турбує жителів села Козин Рожищенського району, це – доля школярів, які проживають у селі, а це – 30 дітей шкільного віку. Частина учнів їздять шкільним автобусом у Переспівську школу, а частина навчається у школі села Рудка-Козинська. Щоправда, добираються туди пішки або маршрутками і власним коштом.

Про проблеми їхнього населеного пункту жителі села говорили під час зустрічі з кандидатом в депутати до Верховної Ради від партії «Слуга народу» Вячеславом Рубльовим

Люди нарікають: в Козині не вистачає школи. Заклад закрили, і в його стінах організували дитсадок. А школярів поділили – частину відправили навчатися в Переспу, а частину – в сусідню Рудку-Козинську. Тільки от проблема: відповідно до вимог освітньої реформи, шкільним автобусом можуть користуватися лише ті діти, яким до школи більше трьох кілометрів дороги. А якщо як у козинців – 2,8 кілометра – то добираються самотужки.

Школу у Козині закрили, а в її стінах організували дитсадок.
Школу у Козині закрили, а в її стінах організували дитсадок.

Вячеслав Рубльов каже: реалізація освітньої реформи проводиться не зовсім ефективно. 

«Адже реформи, які мають проходити комплексно, на жаль, впроваджуються незалежно одна від одної. А від цього страждають пересічні жителі. Проблеми з транспортним забезпеченням повинні бути вирішені для всіх без винятку школярів. Або ж тоді не варто закривати маленькі сільські школи. Діти – це наше майбутнє і ми сьогодні відповідаємо в якій країні вони живуть і навчаються. Адже завтра вони будуть шукати кращої долі там, де їм жити легше, – ділиться кандидат в депутати. –

Я підтримую молодіжні програми розвитку і планую створювати їх більше, щоб наша молодь розвивалась в гідних умовах. Команда Президента Зеленського формується з молодих людей. Це фахівці з різних напрямків діяльності, але спільними зусиллями вони можуть вирішити будь-яку проблему. І завтра ми будемо будувати нову країну – очищену від старої корумпованої влади, від чиновників, які безперспективно просиджують свій час в робочих кабінетах». 

Кандидат в нардепи каже: є ряд необхідних законодавчих змін, які просто необхідно реалізувати. Наприклад, це підтримка малих фермерських господарств,  розвиток яких сприятиме зайнятості на селі, адже Волинь завжди була аграрною областю і цю галузь тут треба розвивати максимально. 

«Це і проведення реформи децентралізації та надання місцевим територіальним громадам незалежності та повноважень у вирішенні їхніх питань. Це якісна, комплексна реалізація освітньої, пенсійної, медичної та інших реформ для блага українців, – підкреслює Вячеслав Рубльов. – Але для цього ви повинні зробити правильний вибір 21 липня. Вибір сонячного майбутнього для своїх дітей і для себе». 

Громада села підтримує ініціативу Президента здійснити якісне оновлення Верховної Ради, але їх турбує питання великої кількості депутатів у парламенті та їх відмежування від проблем звичайних жителів. На це Вячеслав Рубльов зазначає: українці повинні використати шанс на оновлення країни під час волевиявлення. 

«Депутати, які прийдуть в парламент повинні відстоювати інтереси кожного жителя. Повинні чути і вирішувати ваші проблеми. Я, в свою чергу, буду створювати громадські приймальні, залучати молодих ініціативних людей, які будуть тримати на контролі та допомагати ці питання реалізовувати. Спільними зусиллями можна подолати проблеми та вибороти нашу Україну для своїх дітей», – підсумував народний кандидат.





Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024