Забезпечення шкіл та садочків й зарплати педагогам: про що говорили у Дубищі з кандидатом від «Слуги народу»

05 Липня 2019, 16:15
3836

Про забезпечення шкіл та дитячих садочків технікою, зарплати педагогічних працівників та майбутнє селища говорили під час зустрічі з кандидатом в народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеславом Рубльовим жителі селища Дубище Рожищенського району.

На початку зустрічі Вячеслав Рубльов зазначив: депутат від команди «Слуга народу» дійсно буде виконувати свої функції. Бо він – народний обранець і повинен орієнтуватись у всіх питаннях, що стосуються розвитку району.

«Команда діючого Президента Володимира Зеленського буде працювати для змін в країні на краще. Це нові молоді люди, які є досвідченими керівниками та управлінцями і будуть вирішувати проблеми людей незаангажовано. Я за зняття депутатської недоторканності, бо всі громадяни України повинні бути рівні перед законом. Обов’язковою для мене є впровадження відповідальності за незаконне збагачення», – каже Вячеслав Рубльов.

Та додає: важливим є запровадження державних програм для підтримки фермерських господарств по усій Україні. 

«Наш регіон є аграрним і ми будемо робити все для того, щоб жителі мали змогу виготовляти продукцію та заробляти на цьому», – підкреслив політик.

Мешканці села ж кажуть: їм важливо аби їхні діти отримували якісну освіту та цікаво проводили своє дозвілля. І до слова, в Дубищі проживає близько 600 дітей. За сприяння фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в центрі селища облаштували дитячий майданчик. 

«Ми вдячні за таку допомогу, бо завдяки цьому наші дітки мають де проводити час. Але у нас ще є не вирішені проблеми в дитсадку. Так, в ДНЗ необхідно придбати інтерактивну дошку, провести ремонт музичного залу, вставити міжкімнатні двері», – каже завідуюча дитсадка Валентина Спасовська.

Інша жінка – Тетяна Шепель – питає в Вячеслава Рубльова про низькі зарплати вихователів та інших працівників дошкільних закладів. 

«Держава погано турбується про розвиток дошкільної освіти. Кошти на половину з того, що потребують дитячі садочки, намагаються знайти депутати в обласному бюджеті або в місцевих бюджетах. Або на це здають гроші батьки. Зарплати – це те, що фінансує державний бюджет. Наразі я як депутат волинської облради вивчаю питання щодо ваших потреб і буду намагатись знайти для цього вирішення», – каже Вячеслав Рубльов.





Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024