Безліч селфі: композиція рожищан з велетенських олівців вразила Луцьк

22 Травня 2019, 16:21
4604

Колектив та вихованців Рожищенського будинку дитячої творчості відзначили на обласному фестивалі художньої творчості учнів, вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Дивосвіт дитячих талантів».

Захід відбувся у Луцьку 20 травня. Про це Район.Рожище повідомила методистка Рожищенського БДТ Світлана Мура.

Рожищани здобули ІІ місце у обласній виставці виробів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. На площі перед Волинським обласним театром імені Тараса Шевченка – розмаїття барв, виставок, майстерок, проб пензля юних художників.

У цій святковій творчій атмосфері КЗ «Рожищенський будинок дитячої творчості» створював свій особливий настрій. Над концепцією та наповненням виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва працювали і титуловані, і молоді гуртки та студії закладу.

Ясний сонячний настрій за будь-якої погоди приносять у кожну оселю вироби із золотистої соломки вихованців Олени Капустинської (гурток «Художнє соломоплетіння»). Тому не дивно, що цікаві роботи, виготовлені із природного матеріалу, стали центром виставкової композиції.

Дивовижні яскраві квіти з атласних стрічок, з мішковини, з фоамірану заполонили собою не лише виставкову площу, але й серця глядачів. То юні «Чарівниці» – вихованки зразкової студії декоративно-ужиткового мистецтва під керівництвом Людмили Тивонюк поділилися з оточуючими своїм гарним настроєм, своїми дівочими мріями.

Оксана Шатунова та учні зразкової студії ДПОМ «Художній дивосвіт» у живописних полотнах показали, якою глибокою може бути небесна блакить, коли ти живеш на мирній землі. Тебе оточуватимуть пахощі квітів, яскраві будинки, чисті вулички. Все це зобразили юні художники у своїх творчих роботах.

Ніжність, працьовитість, закоханість у рідну землю, працю на ній, природу та тварин пропагують вихованці зразкової студії декоративного мистецтва «Мурчикова майстерня». Світлана Мура – керівник цього творчого об’єднання – разом з юними майстринями на обласну виставку підготувала колекції авторських ляльок та м’яких іграшок, які сповна розкривають чисту і ясну душу волинських красунь.

З глибини надр волинської землі роздобута жива глина стала основою для створення як прекрасного самобутнього посуду, так і різноманітних декоративних гончарних виробів, виготовлених рученятами вихованців нещодавно створеного гуртка «Круть-верть» та його керівника, надзвичайно творчої і талановитої майстрині гончарної справи, образотворчого мистецтва Ірини Гаврилюк. Від цих робіт так і віяло теплом рідної оселі, маминими наїдками, затишком.

Представили свої вишукані, а деінде і неочікувані, декоративні роботи юні кравчині, що займаються у гуртку «Дизайн та пошиття легкого жіночого одягу», яких незмінно багато років очолює Надія Семенюк. Дівчатка довели, що їх заняття є безперечним поштовхом до вдалого професійного старту у дорослому житті.

Кульмінацією свята таланту та краси стала створена у співдружності всіх творчих об’єднань Рожищенського БДТ жартівлива композиція «Великі олівці та пензлі для великих творчих натур», яка дуже сподобалась і відвідувачам фестивалю, і його учасникам. Адже про це свідчить безліч зроблених біля неї фото та селфі, безліч радісних усмішок та маса позитиву.





Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментарі
22 Травня 2019, 21:22
Ну,який віділ освіти нагороджуються,яким боком вони до цих перемог,де їхня заслуга?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024