Комуністичний прапор і георгіївські стрічки: як відзначали 9 травня у Рожищі сім років тому

04 Травня 2019, 17:40
6009

Перед Днем пам'яті та примирення, що українці відзначатимуть 8 травня, рожищенський фотограф Микола Катеринюк опублікував світлини семирічної давності.

На знімках можна побачити, як відзначали радянське свято День перемоги у райцентрі у 2012 році. Фотографії чоловік поширив на своїй сторінці у Facebook.

«Пропоную для перегляду фото, які також уже є частиною історії нашого міста. Не подумайте, що це ностальгія по тих минулих роках. Ні. Ми просто згадаємо, можливо когось впізнаємо, і не будем судити один одного. Всі ми так чи інакше ходили в свій час під різними знаменами», – йдеться у дописі.

Поряд з Українськими знаменами – комуністичний прапор
Поряд з Українськими знаменами – комуністичний прапор

Традиційний оркестр на параді
Традиційний оркестр на параді

7 років тому порядок забезпечувала міліція і даівці
7 років тому порядок забезпечувала міліція і даівці

Отець Петро Іваничко
Отець Петро Іваничко

Тодішні керівники району: голова РДА Володимир Масалов, міський голова Афган Алієв, голова районної ради Андрій Музика
Тодішні керівники району: голова РДА Володимир Масалов, міський голова Афган Алієв, голова районної ради Андрій Музика





















Коментарі
05 Травня 2019, 00:31
Сепаратюги
05 Травня 2019, 01:14
Що бльше немае про що згадувати.Ганьба.В нас вже 5 років іде війна.Потрібно писати свою історію,а комуністичний прапор і георгіевські стрічки згадувати як прояв сепаратизму,з якого почалася війна.Якби це було в Росіі,то там би заборонили не те що згадки писати про 7 років назад,але і думати та промовляти.
05 Травня 2019, 01:34
Знову ставите, аби на коментах зробити більше переглядів! Нащо таке публікувати, аби лбди гадили? Ще й стрічки в заголовок виставили, аби ще більше акцентувати увагу. Ви зрозумійте, що тоді такий час був. Стрічки вішали усім, хто пииходив. Дітям вішали, а аи тепер їх сепаратюгами називаєте? У вас самих ростуть діти і колись може вас у чомусь звинуватять і ваших дітей. Майте якусь гідність та совість. Чи вас цікавить тільки те, що про ваших дітей пишуть?
05 Травня 2019, 02:19
По перше не Рожищі а Рожище.По друге георгіївська стрічка тут не дочого Ви подивітьсь як було організовано вшанування Дня 9 травя і Ветеранів <br/>Великої Вітчизняної Війни.Завдячуючи цим Живим людям ми живемо.А з ваших дописів ви&quot; бидло.&quot;їх називаєте сеператюгами
05 Травня 2019, 02:31
Шо ви пишете брєд!!! Це просто можливість згадати недалеке минуле нашого містечка. Особисто я згадав нашого попереднього мера, побачив знайомих і близьких людей. Згадав ті часи, і це прекрасна можливість порівняти їх з теперішнім наскільки змінилася наша країна, наше містечко. А коментар &quot;читача&quot; мене насмішив людина на початку повідомлення закликає писати свою історію, а в кінці наводить приклад росіїї))))
05 Травня 2019, 04:18
Шо ти лепечеш?Намагалися повісити стрічку всім,але не всі її чепляли.Тільки ті хто вилизував ригам її і носили.
05 Травня 2019, 10:57
ти бовдур! Діти теж вилизували? Ветерани? Тепер сидиш і строїш з себе цяцю, а насправді, може сам кому щось лижиш!
05 Травня 2019, 11:20
Йолоп що ти мелеш,патріот чому ти не в зоні бойових дій,бачу тебе на тих фото,гівно
05 Травня 2019, 11:21
Побачила Авгана Алієва,сумно що така людина нас покинула
05 Травня 2019, 13:53
Та да, Алієв був хорошою людиною і чудовим мером, не те що зараз- трутні.
05 Травня 2019, 15:15
А я з покійним Фатою науй Олежика Шварцкопа з Морозом послали,коли ті нам ті короладні стрічки повісити хотіли...
05 Травня 2019, 15:40
Таки да Алієв,приємно згадати!!!
05 Травня 2019, 15:47
Надзвичайно цікаво було подивитися, багато знайомих побачила, дякую за фото. А без цих дибільних коментарів обійтися не могли б все одно, як не назви публікацію. А знаєте, що найбільше помітила і згадала? Що тоді не було такої ненависті між жителями одного міста, бо народ ще не знав президента Порошенка , який нас ще більше ніж Яник розділив. Всі якось так разом, так все дружно і святково...
06 Травня 2019, 02:20
а порошенко тут пиричому?Якраз це і є наслідки нашої попередньої байдужості і наївності.Ми не цінували і не берегли те що мали і наслідок..-.Агресія Росії..Анексія Кпиму.війна на донбасі...І потрібно дякувати Порошенку що ця зараза не розповзлась по всій Україні..І розумні люди це розуміють..
06 Травня 2019, 03:11
Ти телепню!Що діти усвідомлювали що їм чепляли дорослі? І досить вже прикриватись ветеранами,як терористи на сході!
06 Травня 2019, 12:03
Прочитаєш всіх і робиться бридко. Ви даже згадати наше колишнє без гадості неможите. Що ви за люди, один бруд вімієте лити, а самі далеко не втекли.
06 Травня 2019, 13:05
Від любові до ненависті один крок.Ті стрічки можливо і ні до чого,але як би ми не хотіли саме вони стали символом зла і ненависті. Ще не так давно братська для нас краіна-,стала ворогом.Пора вже освідомлювати.А ця наперший погляд безневинна стаття ,виявилась елементом віртуальноі війни в середині краіни,і це правда з огляду на ці коментарі.Звичайно що без минулого не може бути майбутнього, але все таки, згадуючи про минуле такими &quot;невинними&quot; спогадами ми ще довго не досягнемо ні миру,ні добра,ні щасливого майбутнього для молодого покоління.Якщо щось і потрібно згадати в такому плані,то це можна зробити більш мудро,нестворюючи напруги між людьми.
06 Травня 2019, 19:07
Навіщо один одного в коментарях звинувачувати уже в уже історичних подіях??? Завжди так було... яка влада- туди всі й «міняють шапки», як у фільмі «Весілля в Малинівці». Тим більше це стосується наших місцевих влад... Вони приживаються при кожному президентові, а хто йде проти влади- не гідний даної посади. Тому тоді все відбувалось саме так, і в цьому звичайні люди не винні
06 Травня 2019, 20:26
З сумом читаеш це все.Так згадувати і памятати потрібно.Але як? Можливо непотрібно проводити тих масових заході,невитрачати кошти на різні заходи,тим більше що людей які до жили до цих днів (навідь 7 років назад),залишилися одиниці,і серед тих хто на фото сьогодні вже знами немае,і яке відношення мають всі ці чиновники зі стрічками до перемоги.Якщо необхідно памятати і шанувати тих ветеранів які дожили до цих днів,то це повинно робитися повсяк час ,а не лише в один день, в день Перемоги 9травня,а кошти спрямувати на підтримку тих людей, щоб забезпечити гідне життя.Хтось цікавиться як живуть ті,хто воював проти фашистів забезпечуючи нам мир над головою?Можливо потрібно напередодні навідатися до ветеранів та поцікавитися, як вони живуть, що іх турбуе, можливо ім потрібна допомога(а вона ім потрібна) і цим самим ви вже вшануете і завдячите цим людям.А на назначений день Перемоги скромно без масштабних заходів (Персонально лише для тих людей) заказати столик для традиційних 100гр і присвятити не величкий концерт під час якого всіх відзначити до потреб кожного з них,тобто матеріально звичайно не тадиційно по200 чи 500гривень, наприклад дорогоцінними подарунками від автомобіля до однокімнатноі квартири,іх залишилося не так і багато і ці ЛЮДИ цього заслужили,кошти знайдуться було б бажання,цим ви дійсно вшануете Ветеранів. І буде память,і буде шана і буде про що писати з гордістю.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024