Амбулаторія необхідна: пацієнти не хочуть обслуговуватись у селі Навіз

02 Березня 2019, 10:50
4967

Амбулаторію села Сокіл Рожищенського  району, яка два роки тому почала страждати від грибків, керівництво району хоче перенести в сусіднє село Навіз.

Однак місцевим пацієнтам така ініціатива не до вподоби, йдеться у сюжеті «UA: Волинь».

«Машини немає, конем не поїдеш з дитиною, автобусом – багато людей, сквозняк. Добре, що є у своєму селі амбулаторія», – каже місцева жителька Ірина Поліщук.

Сімейна лікарка села Сокіл Валентина Ласкава, розповідає, що люди не хочуть обслуговуватись у Навозі.

«Нас хочуть переводити в сусіднє село за п'ять кілометрів. І вже сьогодні мами з дітьми, які були в мене, хочуть забирати свої декларації і записатися до району, у зв'язку з тим, що їм не зручно буде їхати до Навоза», – каже лікарка.

Вже вранці на прийом до амбулаторії прийшло більше двох десятків людей.

«В лікарню я звертаюся останнім часом часто. Амбулаторія лікарська тут просто необхідна», – переконує вчитель початкових класів Микола Гурин.

Чиновники з району хочуть вирішити проблему найпростішим шляхом – перенести амбулаторію у Навіз.

«Люди однозначно тут не можуть працювати. Надавати медичну допомогу пацієнтам в цих умовах небезпечно для їхнього життя», – вважає в.о. головного лікаря Рожищенського Центру первинної медико-санітарної допомоги Вікторія Петровська.

«На сьогоднішній день нами було обстежено ФАП села Навіз. І ми будемо пропонувати переведення амбулаторії в це приміщення. Це – найближче село, є автобусне сполучення, є можливість там розташування амбулаторії», – додає голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська.

Сільський голова Сокілської сільської ради Олег Бондарук пообіцяв наступного тижня скликати збори селян та сесію сільської ради, аби обговорити майбутнє амбулаторії.

Коментарі
02 Березня 2019, 17:16
Пани не хочуть їхати до Навозу в амбулаторію бо їм не зручно .а навожукам скільки років було зручно їздити.
02 Березня 2019, 18:17
Навожукам точно зручніше було в Сокіл, ніж мені з Духча їхати в навіз.
02 Березня 2019, 18:19
цікаво, що Бондарук там навирішує. Аж шкода того дядька, він такий ніби не поганий, але трохи тугодум, реально не розуміє механізмів і принципів роботи з документацією. Хай би хто йому поміг із цим...
02 Березня 2019, 18:33
Ну дійсно. невже в укропі нема людей, щоб показали підказали, як йому правильно робити ту документацію на аптеку. Соколяни, он завтра приїде головний укро-кандидат. там буде вся еліта укропу - їдьте і просіть, щоб вашому бондаруку трохи помагали з амбулаторією. https://rozhyshche.rayon.in.ua/news/129743-rozhishchan-zaproshuiut-na-zustrich-z-kandidatom-v-prezidenti-ukrayini-oleksandrom-shevchenkom
02 Березня 2019, 20:27
А що, цей тугодум з УКРОП?
03 Березня 2019, 11:04
Нам взагалі далеко буде їздити в Навіз тим навужокам звичайно зручніше чим нам і духчукам якщо амбулаторія перебереця до Навоза то вся Оленівка і Духче забере бумаги і там залишиця один Навіз нам буде зручніше поїхати в Рожище <br/><br/><br/>........в тому Соколі немає влади
03 Березня 2019, 12:17
РОЖИЩЕ приєднають до ЛУЦЬКА куда будете їздити?Маєте толкового лікаря-тримайтеся його.Толкові в РОЖИЩАХ понабирали собі пацієнтів.Залишки чекають ВАС у свої обійми.
03 Березня 2019, 14:52
А хто сказав що нармальні лікарі в Соколі ми можемо і до Луцька
03 Березня 2019, 19:21
тож Леонця того академіка маєте зубніка за протези дере по 2000 грн прикривається воїнкоматом то якщо такий поганий лікар то евакуююйте нього у військомат а ще краще в армію скоро допригаєця то знову будуть морди один одному бити на чолі з моргуном начмедом
04 Березня 2019, 13:34
А ХТО ВАМ ВИНЕН ЩО ВИ ТАК ЗАНЕДБАЛИ АМБОЛАТОРІЮ. КУДИ МАЄТЕ БАЖАННЯ ТУДА І ЇДЬТЕ ЛІКУЙТЕСЬ. ЧОГО ЗАРАЗ ШУКАЄТЕ ВИННИХ. ДЕ БУЛИ РАНІШ. ЗАРАЗ ВЖЕ ПРИПЕКЛО.
04 Березня 2019, 20:41
Самі винні що вибрали ідіота бондарука, з ним як спілкуєшся розумієш що в нього не всі дома, дурня безмозгкого вибрали
05 Березня 2019, 15:28
Правильно кажете.Якби лікар був на своєму місці і дбав про амбулаторію то такого не було б.А так занедбала і кінець.І ще щось хоче.Заберуть дітей від неї каже .і правильно зроблять все одно не хоче їхати на виклик.синок відправляє людей додому бо в її кінець робочого дня або вона вже спить.Як гроші получати то мама .а як до хворогшо то її не має.Вона тільки своїх обслуговує а інші села їй ні до чого.А так де дають амбулаторію туди і йдіть бо взагалі нічого не буде.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024