Через шкідників рожищенську кукурудзу не повезуть у Китай

08 Вересня 2016, 09:35
2160

При обстеженнях посівів на виконання протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, сої, кукурудзи з України до Китаю, а також діагностики відібраних зразків у фітосанітарних лабораторіях, виявлені види шкідників, хвороб і нематод, що заборонені до ввезення в Піднебесну.

Шкідників та збудників хвороб виявили в посівах кукурудзи у Волинській області (Рожищенський, Луцький район) на площі 505 га, а також у Тернопільській (в Кременецькому, Лановецькому та Борщівському районах) на площі 2,7 тис. га та у Хмельницькій області (у Віньковецькому, Волочиському, Хмельницькому, Красилівському, Городоцькому, Дунаєвецькому, Старосинявському районах) на площі 927,9 га. Про це пише «Експрес».

За даними Держпродспоживслужби, на територіях, де виявлено збудники карантинних захворювань, відповідно до вимог вітчизняного фітосанітарного законодавства, запроваджується карантинний режим. «Усі господарства, на полях яких виявлені шкідливі організми, були повідомленні про результати перевірок і експертиз. Їм було відмовлено в майбутньому експорті зерна з заражених площ (як таким, що не відповідають протоколам фітосанітарних та інспекційних вимог КНР щодо кукурудзи, ячменю і сої)», — інформує Держпродслужба.

Коментарі
08 Вересня 2016, 19:18
От вам і Європа
10 Вересня 2016, 18:02
"Через шкідників рожищенську кукурудзу не повезуть у Китай" - "...шкідників та збудників хвороб виявили в посівах кукурудзи у Волинській області (Рожищенський, Луцький район) на площі 505 га..." - а яка загальна площа посівів кукурудзи на зерно у Рожищенському районі, що, на всій площі виявили??? Брєд сивої кобили! Як і завжди - цирк із публікаціями)))
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024