У Рожищі вчили протидіяти домашньому насильству

27 Лютого 2019, 10:25
2228

Для активізації превентивної роботи з протидії та попередження домашньому насильству серед осіб, які відносяться до групи ризику та членів їх сімей, відбувся семінар «Новели законодавства України про запобігання та протидію домашнього насильства. Порядок взаємодії між суб’єктами по наданню допомоги постраждалим особам».

Захід відбувся 26 лютого на базі Рожищенського районного центру зайнятості. Його організувала громадська організація «Волинські перспективи», йдеться на сайті Рожищенської РДА.

Участь у семінарі взяли працівники соціальних установ та закладів, представники громадських організацій району, які здійснюють заходи з протидії торгівлі людьми та профілактики домашнього насильства, з метою зменшення та попередження таких злочинів.

З вступним словом до присутніх звернулася керівник апарату райдержадміністрації Жанна Дубчук, яка зазначила, що сьогоднішня зустріч проводиться у зв’язку зі змінами та нововведеннями в законодавстві України щодо визначення поняття «домашнє насильство», відповідальності за вчинення «домашнього насильства», а також з метою налагодження співпраці між органами та установами, громадськими організаціями, які здійснюють заходи з протидії торгівлі людьми та домашнього насильства.

Навчальний семінар провів юрист-консульт ГО «Волинські перспективи» Віктор Вальчук.

Під час семінару представники районних громадських організацій, працівники соціальних установ та закладів району ознайомились із законодавством України з питань запобігання та протидії домашнього насильства. Також обговорили порядок взаємодії між суб’єктами по наданню допомоги постраждалим особам.

До слова, в січні 2019 року в Україні набув чинності закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Зокрема, документ вводить кримінальну відповідальність за домашнє насилля та примусовий шлюб і встановлює, що згвалтуванням відтепер вважатиметься вчинення дій сексуального характеру, без добровільної згоди потерпілої особи.

При цьому, у відповідній статті Кримінального кодексу міститься примітка: згода вважається добровільною, якщо вона є результатом вільного волевиявлення особи, з урахуванням супутніх обставин.

Ще одне важливе нововведення полягає в тому, що потерпіла особа не зобов'язана в процесі судового розслідування доводити, що вона намагалася чинити опір сексуальному насильству. Відтепер, під термін «домашнє насильство» підпадають усі акти фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, вчинені між колишнім чи теперішнім подружжям чи людьми, які разом живуть чи жили.

Коментарі
27 Лютого 2019, 16:33
На фото всі ті кого в дома б'ють?
27 Лютого 2019, 16:53
На фото ті, хто дома дебоширить і вчиняє насильство...
27 Лютого 2019, 21:13
Функція Центру зайнятості підшукувати роботу людям, але вони цього як не робили так і не роблять. Виседжуються в теплому місці, і вигляд показуючи, що такі зайняті. Розігнати. Прийшов стати на облік, простояв до години бо наради. Тільки як прийшли то по дорозі дожовували і сміх. Дуже серйозна нарада.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024