Православні села Вишеньки переходять до ПЦУ

24 Лютого 2019, 16:53
Свічник Петро-Павлівської церкви у селі Вишеньки 7976
Свічник Петро-Павлівської церкви у селі Вишеньки

Прихожани Петро-Павлівської церкви, що у селі Вишеньки Рожищенського району, прийняли рішення про перехід до Православної Церкви України.

Про це Район.Рожище повідомила секретар зборів Антоніна Клімчук.

Відповідне рішення ухвалили на зборах громади, що відбулися 24 лютого. З 56 присутніх «за» висловилось 46 осіб, 10 утримались.

Щоправда, громада переходить до ПЦУ з 1 травня 2019 року. Так вирішили, аби дати час на роздуми настоятелю Павлу Лебедичу, якого також хочуть бачити в українській церкві. 

«Усе пройшло спокійно і мирно», – констатує пані Антоніна.

Нагадаємо, Православні села Доросині йдуть у ПЦУ

Також рішення про приєдання до ПЦУ прийняли у селі Студині.

Коментарі
24 Лютого 2019, 19:20
Молодці! В нашій державі має бути Єдина Православна Церква України, яку благословив Вселенський Патріарх, а не припис «МП», який вказує на приналежність до Кіріла і його банди. Треба роз‘яснювати людям похилого віку, бо люди не розуміють- навіщо переходити з московського патріархату! Найбільше вражає молодь, яка має доступ до різних джерел інформації, але лишається при своїй думці «триматись і служити Москві»
24 Лютого 2019, 19:22
МОЛОДЦІ!!!
24 Лютого 2019, 19:26
Хоч і молодий , але дуже розумний і освідчений священник .Сподіваємось він і надалі вестиме свою паству до спасіння .
24 Лютого 2019, 19:30
Яничарами стали.
24 Лютого 2019, 19:49
ЦЕ ТИ ДО ЧОГО ПУКНУВ ТУТ
24 Лютого 2019, 19:58
МОЛОДЦІ, ВИ УКРАЇНЦІ А НЕ МАЛОРОСИ
24 Лютого 2019, 20:06
Ви знаете,мені теж чомусь прийшло на думку саме це порівняння-ЯНИЧАРИ,.а тут і ви це саме написали.<br/>Як не прикро та так воно і е..Історія повторюеться.тільки в іншому ракурсі..Не позаздриш їм..
24 Лютого 2019, 20:15
Агов, московські холуї, що ще мало вас КГБшні попи постріляли, так їдьте до Жидичина, подивитесь на цирк. <br/><br/>Адекватним християнам й без того зрозуміло, що хоч молись в католицькій, хоч в протестантській церкві, якщо ти людина хороша, то і Бог буде поряд. Але Гундієвським сатанистам здається, ніби у них єдина чесна віра, всім іншим &quot;не позаздрити&quot;.
24 Лютого 2019, 20:25
Ви страждаєте від власної жовчі. Ваша злоба і ненависть вас же і нищить.
24 Лютого 2019, 20:30
Без антоніни вода не освятиться ніде
24 Лютого 2019, 20:33
вишинецькі не здивували, ви чули про них щось добре?
24 Лютого 2019, 20:37
Шановні християни давайте будемо молитися і я впевнена все стане на свої місця. Давайте будемо стояти до кінця за нашу віру. І навіть якщо у нас позабирають усі храми, то найголовніше у нас залишиться в серці - це Господь. Вони нас не зламають. Цікаво чи будуть після цього всьго наповнені церкви. Я впевнена ті що кричать за пцу напевно і ходити не будуть до храму. Цей їхній патріотизм вже доходить до абсурду. Тримаймося разом і давайте не будемо зважати на усі образи. Читаючи коментарі вище одразу видно що у так званих вірян одне зло і ненависть.
24 Лютого 2019, 20:48
А чому саме до 1 травня.Ще не все по вивозили і розікрали.Всі чекають виборів,всі думають ,що руський мір переможе на виборах і вони по піднімають хвости.Але вони цього не дочекаються.Украінська церква має Томос,а вони тепер самозванці(кажись так вони нас називали)Бог на небі все бачить і правда завжди переможе
24 Лютого 2019, 20:59
Так говорили і за Доросині. Хто там прийде? А сьогодні було прихожан як на ПАСХУ. АМІНЬ..
24 Лютого 2019, 21:00
ВИШЕНЬКИ ВИ МОЛОДЦІ .
24 Лютого 2019, 21:32
Круг навколо Рожищ звужується. Надіюсь скоро і наша міська громада заб'є ще один гвіздок в кришу &quot;русського міра&quot;.
24 Лютого 2019, 21:42
Антоніна Степанівна є жителькою села і членом релігійної громади та має повне право брати участь у зборах. А те що її секретарем означає, що люди їй довіряють та поважають. Адже. вона багато зробила для с. Вишеньки - це газифікація, це огорожа біля церкви. а ще вона має чудові організаторські здібності і невичерпну енергію. МОЛОДЕЦЬ!
24 Лютого 2019, 21:53
Своїх Господь виведе, як Ноя чи Лота, а ви гвіздки в кришку свого гроба забиваєте!
24 Лютого 2019, 21:57
Вишеньки ви спрааді є прикладом для інших громад нашого району. Ви відстояли свою позицію мирно.Молодці,так тримати.
24 Лютого 2019, 22:10
Про Лота і в церквах не згадують. Бог Авраама, Ісаака і Якова - чув. А де ж Лот (хоча теж з покоління патріархів)? Так що на рахунок своїх треба обережніше.
24 Лютого 2019, 22:11
Про Лота і в церквах не згадують. Бог Авраама, Ісаака і Якова - чув. А де ж Лот (хоча теж з покоління патріархів)? Так що на рахунок своїх треба обережніше. Не вказано в Слові Божому куди вивели.
24 Лютого 2019, 22:22
А яка в сектантів Церква?
24 Лютого 2019, 22:24
Хай Бог вас виводить швидше, прямісінько в Москву до Пуйла. Тільки дідька лисого там ви кому потрібні. Щоб так кацапів захищати, тут в Рожищах, немає слів. Хочу вас побачити під час голосування за ПЦУ, чи хоч хтось з вас в очі наважиться глянути людям.
24 Лютого 2019, 22:43
Йду до Бога, нашо мені твоя політика
24 Лютого 2019, 23:35
Чемодан,вокзал,рассєя!
24 Лютого 2019, 23:50
Чим більше бруду виливаєте на Українську Православну Церкву,тим більше переконуюсь в її істиності...,,Роспни!! Роспни його!!! Кичали, сьогодні ви, як яничари!!!
24 Лютого 2019, 23:52
Ідучи в церкву ми в першу чергу йдем до Бога. Ми не йдемо в Росію чи Україну. Люди схаменіться і не плутайте святе з грішним. Краще подумайте про те, що наш придуркуватий президент зробив роздор між людьми. А по суті йому до церкви не має діла. Йому аби свою пику нажерти. А ви сваритесь між собою. Ми повинні бути милосердними один до одного. Про те ви називаєте себе християнами, і так стоїте за церкву. Але стільки злоби у ваших душах. Ви якби могли то б напевно священників які не хочуть переходити у новостворену церкву повбивали б. Хіба у вас віра в серці. Ви як ті зомбі, які крім тсн нічо не бачите і йдете на повідку нашої влади.
24 Лютого 2019, 23:52
Точно? Нікуди не звертати? і дойду? Спаси тебе Господи!
25 Лютого 2019, 00:50
Ми не йдемо в Росію чи Україну ми йдемо до Бога, і кому це не має бути зрозуміло як пастирям, то чому вони будоражать народ розповідями про канонічність, не визнаність, чому не кажуть хочете під патронат Києва - для вас це важливо - піду з вами, мені все одно де Богу молитись, головне щоб і надалі свою паству міг вчити християнської любові, навіщо триматися зубами за це руське, коли можемо мати своє - українське.
25 Лютого 2019, 01:02
Чому одні на хресний хід ідуть з прапорами, а інші з хоругвами? то де Бог?
25 Лютого 2019, 08:25
Всім хто підтримує МП потрібно перейти від слів до діла: зібрати речі і поїхати на території де панує руський мір. Зауважу: священники ПЦУ не погрожують і не проклинають священників МП, моляться за Україну і її військо що несе втрати майже щодня на східному кордоні, не їздять з тітушками щоб захопити (відстояти) храм.
25 Лютого 2019, 14:16
Гординя і погубить секту русского міра..памятаю ваші слова (неблагодатні не канонічні розкольники )-самі такими стали..Це вам кара Господня за вашу гординю і сріблолюбство..Колись це буде записано <br/>в церковній історії.(бо якою мірою міряете такою і відміряється вам) і вас усіх розтаможать як євробляхи
25 Лютого 2019, 17:41
Дуже прикро що,ніхто не хоче бачити очевидного.Вже за рахунок церкви ,хочуть реалізувати власні амбіції.Ми прагнемо до миру,але чомусь нинішні події в Україні,яким сприяють політики ,говорять про інше.Ми люди чи людиська?Чому як тільки УПЦ не хоче переходити,до УПЦ К П,то це все обливають брудом,образами,ми живемо в демократичній державі,і кожен має право на свою думку,і в якій церкві бути........Але ж ні,треба облити брудом,всіх хто не так думає як я.....Люди ви послідовники сатани....?Тільки він завжди закликає бути злим.....Чи все таки християни......Христа теж розпяли.як розбійника,але вони помилилися на віки....за що потім постраждали..З Ноя теж,насміхалися.....але він виявився правий....і вижив......кожен має право на вибір....волю....яку нам дарував Господь.Не судіть і не будете судимі......
25 Лютого 2019, 21:09
пишіть правильно збираються до сцу константинопольського патріархату на території україни.не обманюйте людей це не упц.
25 Лютого 2019, 21:17
якщо ви не знаєте хто такий Лот то тоді яке відношення ви маєте взагалі до церкви.до її історії.значить ви розбійник який посягнув на чуже майно.
25 Лютого 2019, 22:36
Шановне панство, якщо ви не розумієте суті надання Томосу, то не пишіть і не соромтеся! До вашого відома, у 1992 році «ваш»блаженний Онуфрій з іншими єпископами, на чолі з Філаретом, поставили свої підписи під документом, в якому звернулися до МП Москви, щоб вони Україні подарували незалежність церкви, саме це, що нам надав Вселенський патріарх лише цього року! А так, як Москва була в цьому не зацікавлена, і наші президенти були проросійські, вони зробили з Філарета розкольника і Вселенський Патріарх з МП наклали на нього анафему, а сам Онуфрій лишився «вірним МП», на сайті пише, що він «не підписав документу», хоча це неправдива інформація, та ще й зайняв місце Філарета... Філарет очолив церкву КП, без благословення Вселенського Патріарха, тому й ви називали КП неканонічним... А лише зараз, давши Томос Україні,з Філарета зняли покарання, благословили ПЦУ, що не сподобалося Москві. То чому ж ви пишете « давайте стояти за нашу віру»? За яку віру?? Наша віра така ж сама, ми є всі православні християни! Нам дали благословенну, канонічну, незалежну від ворога церкву, одну, єдину, щоб об‘єднати наш народ! Тому нам потрібно об’єднуватись, а не сваритись! Одумайтесь, розберіться в правді, адже це Україна, незалежна від Росії... Всі країни лише мріють про єдину церкву, а ви затіяли чвари і пишете «триматися Москви&quot;??? Москва підпорядковується Вселенському Патріарху, який нам дав незалежність від Московії! І не пишіть дурниць, що «МП нехоче переходити в КП», це має бути єдина ПЦУ, в яку КП сам має перейти! Так в чому протиріччя, шановні? Віра- одна, Бог- один, а ви так захищаєте МП країни-агресора, який веде проти нашого народу, проти нашої молоді війну. Тільки чому така ненавистьв прихожан МП до своєї держави ?
26 Лютого 2019, 00:50
що поробиш що пан денисенко то кається то відмовляється віді своїх слів.він прекрасно розуміє що патріархом йому ніколи не стати то хочабпограється в патріарха дійсно мужик з розуму на старість вийшов.а щодо війни то її початок на майдані і вина лягає на тих батьків що пустили туди своїх дітей.тим самим дозволили розпочати братовбивчу війну.
26 Лютого 2019, 00:55
Все просто - &quot;шото свет ваш не светит&quot;!
26 Лютого 2019, 01:03
Артем - рупор Кремля.
26 Лютого 2019, 01:09
церква ні майдан ні війну не благословляла.це філарет кричав і закликав до війни .це йому кров потрібна а ми мирні люди нам війни не потрібно тому й молимось за мир .за нашу україну в якій ми народились і в якій такі прихвосні американські як філарет .епіфаній роблять нас ворогами хоча самі посуті і являються тими хто розпалює ворожнечу.це і є правда івсі це знають тільки мовчать.
26 Лютого 2019, 01:57
путен введи..смотри как хунта безчинствует..сил больше нету)))
26 Лютого 2019, 02:48
привіт тезко.з тобою не согласен .ми українці і самі дамо собі раду.до речі а вам путін що як ганьчірка червона для бика?упц такого не говорять це слова людини з сцу.
26 Лютого 2019, 09:50
Слава Богу Господь попустив , щоб відсіялися ворфоломеєвські плевели...
26 Лютого 2019, 17:16
Молодці, вітаю хороша організована громада. Хай москальнота порявкає.
26 Лютого 2019, 20:42
Ваші слова:«Чому як тільки УПЦ не хоче переходити,до УПЦ К П,то це все обливають брудом,образами,ми живемо в демократичній державі...» <br/>Шановна ДОЛЕ, ви навіть не розумієте, що ніяка УПК МП не має переходити до УПК КП! Вам трактують неправильно! Не говоріть дурниць! Нашу одну ПЦУ БЛАГОСЛОВИВ ВСЕЛЕНСЬКИЙ ПАТРІАРХ, той, якому б і мав би служити ваш московський Кирил. Кирил, якого так боїтесь втратити Ви...Кирил, який служить Путіну. Але тільки тепер ми всі маємо право об‘єднатись до однієї ПЦУ, чуєте??? Всі разом об’єднатись: і КП, і МП! Але чому батюшки МП так налаштовані категорично, невідомо, що їм росія пообіцяла... Але ми, прості віряни, тепер розуміємо, що має бути і вже є одна Православна ЦЕРКВА в Україні, благословенна і канонічна! Ми повинні бути всі разом! Це має зрозуміти кожен православний християнин нашої держави! Не потрібно нам МП, тим більше- бути від нього в залежності!
27 Лютого 2019, 18:49
Перш за все хочу подякувати що не агресивно відповіли на висловлення моєї думки......Можливо ви мене не правильно зрозуміли,я мала на увазі,що коли був собор по об&quot;єднаню,то представників нашоі церкви майже не було ....тому виходить що ніби до &quot;К П&quot;,звісно я розумію і знаю суть об&quot;єднанння,але наша церква це не підтримує ,не через те що служить як ви сказали москві і Кирилу,а через тещо Філарет,сам відєднався від нашої церкви ,без благословення......і Варфоломій цього не схвалював.....Якщо сьогодні так сталося що обєднаній церкві надали томос......і Вселенський патріарх змінив позицію....то це тільки тому що дійсно ситуація нестабільна не тільки в Україні ,а і по всьому світі.....І в Туречинні також.....дійсно ми православні повинні триматися разом.....І зрозумійте якщо все це боло б правильно зроблено по нашим православним законам, то в чому справа звичайно ......треба об&quot;єднуватись....але ж ні ......тяжко Філарету перед всім світом розкаятись за тещо проявив не покірство і самий перший гріх гордині,через який сатана пішов від Бога.....стало ж образливо що не він став Патріархом,от і вирішив реалізувати власні амбіції за рахунок церкви граючи душами патріотичних людей.......Уявіть мені не сподобається щось християнськвй релігії,то я собі знайду вихід створю свою......і служіть і вірте по моїм законам....все має бути канонічно....не даремно не всіж патріархи згідні...І зрозумійте я не хочу щоб нами правила Москва ,Америка ,і нші ,я патріот своєї держави,я хочу тут проживати ростити дітей,розвивати ,збагачувати....але на жаль замість того щоб все це робити разом .політики сварять нас і відволікають від головних проблем....І не справа в назві церкви,а справа у душі людини...Чому ж ми такі добрі християни,купуємо дорогі речі в черговий раз ,10 пару туфель ,які нам зовсім не потрібні за десятки тисяч....коли саме в той час бідова бабуся не має за що купити ліки.....та краще купіть ій ліки ,поїсти...скільки їй треба.....чим зайві купувати речі.....повірте отримаєте краще задоволення чим від туфель.....оце і є віра,це є любов до ближнього.....а не назва сперечання за церкву....Господь заповів любити,а ми що робим ....з&quot;ясовуємо стосунки....І повірте наша церква не спонсорує Москву,їм самим не вистачає.....на гарне житття)))).....А на рахунок патріарха то що ж зробиш....саме там він проживає ....Адже самого початку патрііархія знаходилася в Київській Русі....під час нападів турків,патріархат змушений був переїхати до Москви......чому вони не вернулись......то вже інше питання.....так видно було угодно Богу....Але факт залишається фактом ....саме в Москві знаходиться наш патріархат...Київської Русі.....Не потрібно звинувачувати постійно інших в наших невдачах....це на жаль винні твльки наші політики......І знов вибори....І знов їм не до нас........А ви дурні сваріться...... А політикам зараз один головний біль....вибори......брехливі обіцянки.....і ніхто і не думає про мир в нашій країні.....
27 Лютого 2019, 22:07
Як же безтолково ви обливаєте брудом Філарета! Весь світ знає як все було а ви тут пишете казки.. історично нас путали а ви в наш час і не хочете знайти правильну відповідь.. шкода дуже..<br/> По факту получается, что православная церковь России с момента своего самопровозглашения никогда не получала томос об автокефалии, является дочерью украинской православной церкви(!) и уже веками заявляет, что обладает высшей церковной властью над УПЦ (МП) хотя на самом деле является ее дочерней церковью. Кроме того, РПЦ самопровозглашает, что под ее исключительной канонической юрисдикцией находятся все страны бывшего СССР за исключением Грузии и Армении. <br/>В росіяк завжди була своя правда
28 Лютого 2019, 12:47
люди ЗВІРІЄМО ВСЕ БІЛЬШЕ І БІЛЬШЕ ВСІ ТАКІ РОЗУМНІ ОСВІДЧЕНІ КОЖЕН ЗНАЄ ІСТОРІЮ А ТІЛЬКИ ЗАЧЕПИ КОГО У МАТЕРІАЛЬНОМУ ПЛАНІ-ВСЕ ЗАКОПАЮТЬ ГРОШІ ВЛАДА ОСЬ БОГ ЯКОМУ ПОКЛОНЯЮТЬСЯ ТЕПЕРЕШНІ ХРИСТИЯНИ
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024